İstanbul Modern’in ilk eseri: Runner

Yapıtları dünyanın önde gelen müze ve sanat kurumlarının koleksiyonunda sergilenen Tony Cragg, “Runner” adlı heykelini İstanbul Modern’e uzun süreli ödünç verdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Cragg’in 6 metrelik eseri İstanbul Modern’in yeni müze binasının giriş platformunda yerini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, müzenin yeni binasının açılışı öncesinde Cragg’in uzun süreli olarak eserini ödünç vermesinden ötürü gurur duyduklarını belirterek, “Üretimleri her kuşağın merak ve ilgisiyle karşılanan Cragg’in bu yapıtının İstanbul Modern’in yeni müze binasının simgelerinden biri olacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçının heykel sanatına getirdiği çeşitlilikle çok katmanlı bir zenginlik sunan eserleri, 2018’de “İnsan Doğası” adlı sergiyle İstanbul Modern’in Beyoğlu’ndaki geçici mekanında sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

Yeni müze binasının 2023’ün ilk çeyreğinde açılması planlanıyor

İstanbul Modern’in yeni müze binası, dünyanın dört bir yanındaki kentlerde simgeleşmiş müze ve kültür-sanat kurumlarının mimarisinde imzası olan Renzo Piano tarafından tasarlandı. 2004’te Karaköy’de kapılarını açan 4 no’lu Antrepo ile aynı konumda inşa edilen yeni bina, 10 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak.

Uluslararası standartlarda bir müze olarak izleyiciyi merkezine alan yapı, sergi salonları, eğitim atölyeleri, sinema, kütüphane, tasarım mağazası, etkinlik alanları, kafe ve restoranıyla sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Binanın 2023’ün ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir