Arap Çölü’nde yeni keşfedilmiş bir antik kent: El-Ula

El değmemiş güzellikleriyle henüz pek fazla kişi tarafından keşfedilmemiş El-Ula, 200 yıllık bir arkeolojik tarihi derinliklerinde saklamaktadır. El-Ula bölgesinde ziyaretçilerin unutulmaz vakitler geçirmesi için birçok etkinlik bulunmaktadır. Hepsiyle beraber El-Ula Arabistan’ın çöldeki bulunmaz bir turizm cennetidir.

Sudi Arabistan’ın Medine Bölgesi’nde bulunan insanların hala çok fazla bilmediği ve deneyimli gezginlerin özel duraklarından biri olan El-Ula 11.298 metrekarelik alana yayılmış vadileri, sıradağları ve arkeolojik alanlarıyla ziyaretçilerine büyülü bir serüven sunmaktadır.

Yüzyıllar öncesinin insanlık tarihine ışık tutan El-Ula, Suudi Arabistan’ın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan ilk bölgesidir.

El-Ula gezisinin ilk durağı, hayvan ve sembolik formları temsil eden en nadide yazıtların bulunduğu “el-Araba” bölgesi ile başlar. El-Araba bölgesi vadileri, dağları ve labirenti andıran arazisi ile ziyaretçilerini etkilemektedir. Özellikle eşsiz yazıtları görünce binlerce yıl geriye gideceksiniz. Ayrıca yüzlerce megalitik mezarın bulunduğu geniş çöl manzarası ve görkemli dağları ile gelenleri ilk görüşte büyülemektedir.

Doğanın ustalıkla şekillendirdiği ‘el-Hamil’ dağı ile ‘el-Hubbe’ dağı hayran kalacağınız eserlerden yalnızca ikisidir. Bu oluşumlardan El-Ula için bir ikon haline gelen insan yüzüne benzeyen ‘el-Vechu’ dağı en çok etkileneceğiniz oluşumlardan biri. Sanatla yoğurulmuş heykelleri andıran daha nice dağ oluşumları El-Ula bölgesinde mevcut.

Turunuz sırasında sizlere vahşi doğa hayvanlarının da eşlik edeceğini hatırlatmak isteriz. Tüylü kırmızı boyunlu devekuşları, sevimli Nubian dağ keçisi ve zarif dağ geyikleri ile karşılaşmanız mümkün. Şansınız varsa nesli tükenmekte olan Arap kurtları, ceylanlar ve büyük kulaklı kızıl tilkiler ile de karşılaşabilirsiniz.

Geziniz sırasında El-Ula’nın tadını eğlenerek çıkaracağınız birçok etkinlik de bölgede sizleri beklemektedir. Bunlar; bisiklet parkuru, yıldız gözlem turları, atlı gezintiler, karışık labirent yürüyüşleri, çöl safarisi ve El-Ula’nın etkileyici manzarası karşısında zipline etkinleri yer almaktadır.

Eğlenceli ve etkileyici El-Ula gezisinde bölgenin tarihi geçmişine şahit olmak isteyenler için Hegra Arkeolojik sit alanını, Jabal Ikmah kaya mezarlarını, XII. yüzyıldan kalma çamur evlerini ve tarihi Nebati Vahası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir