İstanbul 15 millet bahçesiyle nefes alıyor

Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da, kişi başına düşen yeşil alan miktarı açılan millet bahçeleri sayesinde artıyor. Şehre bugüne kadar 15 millet bahçesi kazandırıldı, 2’si açılışa hazırlanıyor, 23’ünün ise yapım ve projelendirme aşamaları devam ediyor.

İstanbul’da sayısı 15’e ulaşan millet bahçeleri şehrin çeşitli yerlerinde oluşturduğu yeşil koridorlarla vatandaşların kent karmaşasından uzaklaşarak nefes almalarına imkan sağlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yeşil alan adımı” olarak tanımlanan millet bahçeleri projesiyle 2028’e kadar 100 milyon metrekare yeşil alana ulaşmayı hedefliyor.

Milyonların yaşadığı İstanbul’da, yeşil alan miktarı açılan millet bahçeleri ile her geçen gün artıyor. Bugüne kadar İstanbul’a 15 millet bahçesi hizmete alınırken, 2’si açılışa hazırlanıyor, 23’ünün ise yapım ve projelendirme aşamaları sürüyor.

Bu kapsamda, kentte Baruthane Millet Bahçesi, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi, Hoşdere Millet Bahçesi, Çırpıcı Millet Bahçesi, Başakşehir (Kayaşehir Kuzey Yakası) Millet Bahçesi, Ayazma Millet Bahçesi, Küçükçekmece Halkalı Millet Bahçesi, Zeytinburnu Millet Bahçesi, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi, Kayaşehir 1. Etap Millet Bahçesi, Pendik Millet Bahçesi, Sultanbeyli Millet Bahçesi, Ümraniye Millet Bahçesi ve Sultanbeyli Mimar Sinan B Tipi Mesire Alanı Millet Bahçesi’nin açılışı yapıldı.

Birinci etabı hizmete sunulan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin tamamlanması için çalışmalar sürerken, Beşiktaş Millet Bahçesi, Güngören Millet Bahçesi, Fatih Kara Surları Millet Bahçesi, Ümraniye Osmangazi Korusu Millet Bahçesi, Arnavutköy Bolluca Millet Bahçesi, Beyoğlu Küçükpiyale Millet Bahçesi, Beykoz Millet Bahçesi, Bayrampaşa Millet Bahçesi, Sancaktepe Samandıra Millet Bahçesi, Kağıthane Millet Bahçesi B Tipi Mesire, Samandıra Aydos Ormanı Millet Bahçesi, Bağcılar Sevgi Ormanı Millet Bahçesi, Güngören Güneştepe Millet Bahçesi, Pendik Burla Biraderler Korusu Millet Bahçesi, Alibeyköy Millet Bahçesi, Sultangazi Cebeci Millet Bahçesi, Şile Ayazma Plajı Millet Bahçesi ve Üsküdar Çocuk Köyü Millet Bahçesi’nin de yapımı devam ediyor.

Kartal Orhantepe Millet Bahçesi, Esenler Askeri Alan Kuzey TEM Tarafında Millet Bahçesi, Çekmeköy Millet Bahçesi ile Şile Millet Bahçesi projelendirme aşamasındayken, Çatalca Millet Bahçesi ve Silivri Millet Bahçesi açılışa hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Mayıs’ta düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi” ile 499 bin metrekarelik alanı kapsayan ilk etabının açılışı yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, o günden bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

Tamamlandığında 2 milyon 818 bin 976 metrekarelik alanda faaliyete geçecek bahçeye şu ana kadar 10 bin 81 ağaç, 41 bin bitki dikildi. Diğer bölümlerinde altyapı ve yeşillendirme çalışmaları süren millet bahçesi, bütün etaplarıyla açıldığında dünyanın beşinci, Türkiye’nin ise en büyük şehir parkı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir