Dalgaların oluşturduğu şaheser: Delikli Koy

İzmir’in en popüler tatil noktalarından Alaçatı kıyılarında yer alan Delikli Koy, turkuaz denizi ve dalgaların aşındırdığı kayalarıyla misafirlerini büyülüyor.

Çeşme’de bir süre önce jeosit alanı ilan edilen Delikli Koy, dalgaların aşındırdığı kayaları ve tertemiz deniziyle ilgi görüyor.

Havaların ısınmasıyla kalabalıklaşan tatil beldesi Alaçatı’da yer alan ve nispeten daha az kalabalık olan Delikli Koy, turkuaz rengi denizi ve dalgalar ve rüzgarın aşındırdığı kireç kayalıklarıyla görsel şölen sunuyor. Sosyal medya paylaşımları sayesinde son yıllarda daha fazla tanınır hale gelen koy, sahip olduğu jeolojik özellikleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla jeosit alan ilan edildi.

İsmini delikli kayalarından alan koyda bazı tatilciler kayaların gölgesinde serinlerken bazı vatandaşlar ise çadır kurup kamp yapıyor. Kimi vatandaşlar Delikli Koy’a serinlemek için gelirken kimileri ise serin deniz suyunda ferahlamayı tercih ediyor. Bazı gelin ve damatların burada dış çekim yapmak istemeleri nedeniyle hafta sonlarında fotoğraf kuyrukları oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir