Kışın tadını çıkaracağınız yurtdışı rotaları

Kışın soğuk havaların ve kar yağışının başlaması kimileri için sıcak bir evde sıcak kahve ile camın kenarında salına salına toprakla buluşan karı izlemekken kimileri için doğayı örten beyaz çarşafın kartopu savaşı yaparak, kayakla uzun yokuşların ya da dağların tepesinden kayarak, sucuk ekmek yiyerek hatta kuzey ışıklarını izleyerek keyfine varmaktır. Karın ve kışın tadını eğlenmekten yorularak çıkaracağınız rotaları bir araya getirdiğimiz bu yazımız kışı camın kenarından izleyerek geçirmeyi sevenleri dahi harekete geçirecek. Bu tatil yolculuğunda doğa yürüyüşü yapacağınız sonrasında karın tadını kayak yaparak çıkaracağınız yorgunluğunuzu da kuzey ışıklarını izleyerek atacağınız yerler sizleri bekliyor.

Bulgaristan – Bansko

Pirin Dağları üzerine konumlanmış Bansko Avrupa’nın sayılı kayak merkezlerinden biri olmasıyla Bulgaristan’ın ve kayak tutkunlarının ilgi odağı olmuştur. Bansko farklı zorluk derecelerinden oluşan 17 pisti ile ziyaretçilerine adrenalin dolu bir tatil sunuyor. 2600 metre yüksekliğe sahip Tomba pisti Bansko’nun en zorlu pistidir. Adını ünlü kayakçı Alberto Tomba’dan alan Tomba pisti kayak yapmak için büyük bir deneyim ve cesaret istiyor. 2016 yılında En İyi Kayak Merkezi Ödülü’nü alan  Bansko, Avrupa’nın en uygun fiyatlı kayak merkezidir.

Amerika – Breckenridge 

Yalnızca kayak merkezi olarak değil doğal oluşum mağaraları ile Amerika’nın en önemli turizm destinasyonlarından biridir.  3962 metrelik piste sahip olan Breckenridge sizi kayak heyecanının doruklarına çıkaracak. Amerika’nın vahşi batı tarzına sahip olan Breckenridge ziyaretçilerini hollywood filmi atmosferinde ağırlamaktadır. Kendine has tarzı kaliteli pistleri ile Breckenridge Kayak Merkezi’ni daha cazip bir hale getirmektedir.

İtalya – Dolomitler

 İtalya’nın kuzeybatısında yer alan Dolomitler doğa hayranları için muhteşem güzelliklere sahip yaz ve kış misafirlerini ağırlayan doğayla baş başa dinlendirici bir tatil merkezidir. 3000 metre yükseklikteki zirveleri ve buzul gölleri ile etkileyici bir manzaraya sahip olan Dolomitler 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Farklı zorluk derecelerine sahip kayak parkurları ile sizleri eğlenceli bir deneyimle yoracak spaları ile bütün yılın ve eğlencenin yorgunluğunu alacaktır. Dolomitler’e gittiğinizde Misurina Gölü‘nü, Braies Gölü‘nü ve Val Di Funes köyünü mutlaka görmelisiniz.

İzlanda – Vatnajökull Buzulu

Kışın tam olarak yaşandığı bölgelerden biri olan İzlanda kış severlerin mutlaka gitmesi gereken ülkelerden biridir. Yıllardır yaşadığınız kış mevsiminin hiç bir şey olduğunu İzlanda’ya gittiğinizde anlayacaksınız. Kışın sadece kayak turizmiyle kalmadığını hatırlatmak amacıyla bambaşka bir deneyim olan dünyanın en büyük buzulu Vatnajökull üzerinde yapılan buzul yürüyüşünü planlarınız arasına dahil etmenizi tavsiye ederiz. Bölgeyi bilen bir rehber eşliğinde beş-altı saat süren buzul yürüyüşü hayatınızın en unutulmaz deneyimlerinden biri olacağına eminiz. Muhteşem fotoğraf kareleri yakalayacağınız bu yolculukta çok kalın giyinmeyi unutmayın.

Finlandiya – Lapland

Kışı renkleriyle taçlandıran kuzey ışıkları, kış gezimizin imzası olacak bir destinasyondur. Kuzey ışıklarını izlemek için gelinen bilindik adreslerden biri olan Lapland sunduğu imkanlarla masallar gibi bir tatilin kapılarını aralıyor. Buzdan otelleri ve kuzey ışıklarını yattığınız yerden izleme imkanı sunan cam tavanlı otelleri ile karlar kraliçesi/kralı konforu yaşayacaksınız. Karda kızak, vahşi doğada yürüme gibi birçok kış aktivitesinin bulunduğu bölgede kaslarınızı gevşetip kemiklerinizi ısıtacak meşhur Fin Hamamları’nın da tadını çıkarmanız mümkün. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir