Trabzon Hasanpaşa Hamamı’nda Osmanlı hamam kültürü tanıtılacak

Trabzon’da askeri müze olarak restorasyonu tamamlanan tarihi Hasanpaşa Hamamı, 7 Eylül’de hizmete açılacak.

Trabzon Hasanpaşa Hamamı’nda;  balmumundan yapılmış resmi kıyafetli heykeller,  dürbün ve at arabasının yanı sıra göbek taşı, kurna, çeşme gibi eserler sergilenecek.

Trabzon’da ilk defa askeri müze konseptiyle tarihi bir eserin hizmete açılacağını kaydeden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hasanpaşa Hamamı’nın askeri müze konseptine dönük tasarım ve içerik çalışmalarımızı titiz şekilde tamamladık. Tarihi hamamın bünyesinde yer alan bütün unsurlar aslına sadık kalınarak yeniden hayat buldu. Eski hamam kültürünü yaşatacak bütün unsurların hepsini burada teşhir edeceğiz.” dedi.

Genç, “Hamamda ateşin nerede yandığı, ışıklandırmanın nasıl sağlandığı, suyun nasıl ısıtıldığı ve hamam içine nasıl dağıtıldığı gibi eski dönem hamamlarının işleyiş teknikleri bütün yönleriyle yansıtıldı. Ayrıca hamamın bahçesini de yeniden düzenledik. Oturma ve dinlenme alanlarıyla ziyaretçilerin o eski kültürü bizzat yaşayabileceği bir temada bahçemizi hazırladık. Trabzon halkıyla bütünleşecek, sosyal ve kültürel yaşamın çok önemli parçası olacak bir tarihi mirası daha hayata kazandırmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk-İslam medeniyetinin önemli unsurları arasında yer alan hamamlar, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çekmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir