İftar sonrasının vazgeçilmez lezzeti: Kahve

Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan kahve kültürü, varlığını sürdürüyor. Aromasıyla damaklarda unutulmaz tatlar bırakan lezzet, Ramazan ayında iftar sonralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Farklı pişirme yöntemleriyle sofralara ve sohbetlere konuk olan kahve, Türkiye’de yetişmeyen bir ürün olduğu halde pişirme yöntemiyle dünyaca meşhur

Ramazan ayında iftar sonrası tüketilen Türk kahvesi artık çaydan daha fazla tüketilen bir içecek haline gelmeye başladı. Birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı Ramazan ayında iftarların ardından edilen sohbetlerin eşlikçisi olarak görülüyor.

Tarihi Bedesten Çarşısı’nda kahvecilik yapan Fatih Tosun, “Kahve, muhabbeti bol olan bir nimet olarak bilinir halk arasında. Tabii iftardan sonra mutlaka millet ya çaya ya da kahveye talep eder. Kültür olarak da filtre kahve, Türk kahvesi ve dibek kahvesi bunların hepsi insanı rahatlatır. Vatandaşlarımız kahve kültürüne biraz daha yoğunlaştı. Eskiden Konya’da çay kültürü çoktu şu anda kahve kültürü çok olduğu için vatandaşlar kendi isteği ve talebine göre burada sergilediğimiz kahvelerden alıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir