Seyahat planlarken bu ayrıntılara dikkat!

Birçok insan seyahat etmeyi sevse de bazı durumlarda endişe, kararsızlık ve güvensizlik duygularına kapılabilir. Bu içeriğimiz tamda bu hisler içinde olanlara göre.

Güvenlik önemli

Seyahat planlarken en fazla dikkat edilmesi gereken nokta güvenlik. Her ülkenin kendine özgü güvenlik faktörleri olduğunu bilerek ve bunlara karşı önlem alarak yola çıkın.

Bulaşıcı hastalıklar

Bazı bölgelerde dönemsel veya sürekli var olan salgın hastalıkları araştırarak ve bunlara karşı önlem alarak seyahat planlayın.

Doğal afetler

Deprem, heyelan, orman yangını veya hava koşulları gibi faktörler seyahatiniz sırasında sizi tehlikeye sokabilir.

Suç oranları

Ülkelerin suç oranlarını dikkate alarak ve araştırarak hareket edin.

Şiddet olayları

Her ülkede şiddet olayları yaşanabilir. Gideceğiniz ülkede ne tür şiddet vakaları yaşandığını kontrol edin.

Bütçe planı

Seyahatinizi planlamadan önce bütçenizi ve hayalinizdeki deneyimi göz önünde bulundurun. Katılmak istediğiniz etkinlikleri, tecrübe etmek istediğiniz aktiviteleri, yemek yemek istediğiniz restoranları ve girmek istediğiniz müzeleri not edin. Mümkün olduğunca ne kadar ödeyeceğinize dair ortalama bir fiyat çıkarın. Bu sayede plansız harcamalardan kaçınabilir ve erken ödeme sayesinde indirim fırsatından yararlanabilirsiniz.

Seçilen yer

Hayalinizdeki destinasyonu seçmek için o yerin size neler vadettiğini kapsamlı bir şekilde araştırmalısınız. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Bölgenin iklimi, tarihi, kültürü, yiyecekleri ve turistik imkanları konusunda bilgi edinin.

Elbette hobilerinizi ve ne tür şeyleri yapmaktan hoşlanacağınızı da göz önünde bulundurun. Eğer doğa tutkunu biriyseniz gideceğiniz yerde yürüyüş yolları olması sizi cezbedebilir.

Seyahat tarihini planlama

Seyahat edeceğiniz yeri belirlediniz. Peki ne zaman gideceksiniz? Muson yağmurlarının yağdığı bir dönemde Hindistan’a giderseniz o seyahatin tadını pek çıkaramayabilirsiniz. Belirlediğiniz yerin hangi zamanlarda seyahat etmeye elverişli olduğunu araştırın.

Seçeceğiniz yere resmi tatil döneminde giderseniz normalden daha fazla bir bütçe ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Sezonun sakin olduğu dönemler maddi açıdan sizin için daha avantajlı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir