İstanbul’un Keyfini Çıkaracağın 5 Ücretsiz Etkinlik

İstanbul’un eşsiz güzellikleri arasından seçtiğimiz birbirinden güzel 5 etkinliği sizler için derledik. Tarihiyle dünyaya nam salmış bu köklü kentin gezmekle bitiremediğimiz güzellikleri arasında tüm İstanbulluların yararlanacağı birbirinden güzel hem eğlenceli hem de ücret ödemeyeceği etkinlikler yer almakta.

Bu etkinlikler neler ve bu etkinliklerden nasıl faydalanacağınıza yazımızda yer verdik. Ulaşımı kolay ve her yaş grubuna hitap eden etkinliklerin İstanbul’u canlandıran küçük detaylar olduğunu düşündüğümüz için sizlerin de bu etkinlikleri ilgi çekici bulacağına eminiz.

Ne demişler;

İstanbul’da yaşamak farklı bir şeydir, İstanbul’u yaşamak farklı bir şey…

Biz de sizler için yalnızca İstanbul’da yaşamakla kalmayın diye 5 ücretsiz etkinlik seçtik. Muhteşem manzaraların arasında kaybolacağınız, eğlenirken yeni yerler keşfedeceğiniz etkinliklere gelin beraber bir göz atalım.

Haliçte Ücretsiz Kano Etkinliği

Haliç’in benzersiz manzarası eşliğinde yapabileceğiniz bu muhteşem kano etkinliğini sakın kaçırmayın. Haliç Yelken Kulübü’nün sunmuş olduğu bu fırsatı tüm İstanbullular ve şehir dışından gelen insanlar değerlendirebilir. Kano yapmayı bilmeyenler için eğitim imkânı ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu etkinlikten yararlanmak için yalnızca sporcu kayıt formunu doldurmak gerekmektedir. Eğitim 12 ay boyunca yıl başından yıl sonuna kadar devam etmektedir.

Eğitimler hafta içi ve hafta sonu 08:00’da başlayıp akşam 20:00’da sona ermektedir. 06 yaştan 70 yaşa kadar her grup için 8 seans eğitim verilmektedir. Ayrıca aynı imkânlar engelli vatandaşlarımız için de geçerlidir. Her sporcu günlük 90 dakika eğitim almaktadır. Eğitime gelenler kano becerisi kazanana kadar eğitime devam edebilir. Eğitimler grup halinde verilmekte ve katılımcılar ders günlerini kendi belirlemektedir. Ayrıca devamlılık zorunluluğu bulunmamaktadır. En güzel yanı da eğitim sonrası isteğe bağlı olarak sınırsız bir şekilde spor kulübünde kano yapmaya devam edilebilmektedir.

Fatih Belediyesi Ücretsiz Kano Etkinliği

Bu eğitimi İstanbul’da aynı şartlarla Fatih Belediyesi’nden de alabilirsiniz. 

Kano Hakkında Küçük Bir Bilgi

Kano sporu koordinasyon ve denge unsurlarını bulundurduğu için vücudumuzdaki birçok kası aktif etmemizi sağlar. 8 seans süren bu eğitimde eğitimi alan katılımcılar profesyonel sporcu olmak için ilk adımı atmış olur.

İstanbul’da Ücretsiz Vapur Turu

İstanbullular için en güzel aktivitelerden biri eminim ki boğaz turudur. Üsküdar Belediyesi de çok güzel bir etkinlik olan İstanbulluların ücretsiz bir şekilde boğaz turu yapabileceği bir uygulamayı faaliyete geçirdi. Bu sayede randevu alarak Üsküdar Valide Sultan Gemisi’yle Boğaz’ın tüm güzelliklerini görme imkânı sunuluyor. Geminin kapasitesi 500 kişiliktir ve yaklaşık 55 metrekareden oluşmaktadır. Tam bir yüzen kültür etkinliği olan Valide Sultan Gemisi’nde şiir, söyleşi ve dinleti gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Ayrıca Valide Sultan Gemisi’yle perşembe günleri Yassıada Demokrasi Ve Özgürlük Adası ücretsiz bir şekilde ziyaret ediliyor.   

Çay ve Simit İkramlı

Bu yolculukta Boğaz’ın eşsiz manzarası karşısında ayrıca ücretsiz çay ve simit ikramı bulunmaktadır. Yolculuk yaparken boğaza karşı çayınızı yudumlayıp martılara simit atarak hem siz hem de martılar keyifli saatler geçireceksiniz.

Ücretsiz Boğaz Turu Nasıl Yapılır

Boğaz turuna katılmak için ilk olarak ya internetten ya da yüz yüze bireysel randevu alarak ücretsiz bir şekilde tura katılabiliyorsunuz. Çalışma saatleri Pazartesi ve Pazar günleri saat 09.00 ve 17.00 arasındadır. Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nin rotası Dolmabahçe sahilinden başlayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Anadolu Hisarı ve Çengelköy’den geçmektedir.

Zeytinburnu Belediyesi Ücretsiz Vapur Turu

Bir ücretsiz vapur turunu da Zeytinburnu Belediyesi düzenlemektedir. Bu tura katılmak için de internet üzerinden veya telefon ederek rezervasyon oluşturup katılım sağlanabilir. Yaklaşık 3 saat süren turda misafirlere çay, kahve, yemek gibi ikramlar da sunulmaktadır. Turda izlenecek rota Eminönü, Dolmabahçe, Çırağan, Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek, Emirgan, İstinye, Tarabya, Büyükdere, Rumeli Kavağı, Çubuklu, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Küçüksu, Kandilli, Çengelköy ve Beylerbeyi şeklindedir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Caz Festivali

İstanbul’da kültüre doymak için yapılan etkinliklerin en güzellerinden biri şüphesiz İstanbul Kültür Vakfı’nın her yıl düzenlediği Caz Festivali etkinliğidir. Sokakların ve insanların müzikle buluştuğu bu etkinlikte her yıl ısınma çalışmaları parklarda yapılarak herkesin caz müziğiyle tanışması sağlanıyor.

Caz müziğinde başarılarıyla ün kazanmış çok sayıda sanatçının yer aldığı etkinlik, her yıl temmuz ayının ilk yarısında İstanbul’un farklı mekânlarında gerçekleştiriliyor. Caza ve sanata doymak için bu festivali kaçırmayın.

İstanbul Maratonu Etkinliği

Nefesine güvenen İstanbulluların katılmaktan zevk alacağı muhteşem bir etkinlik olan İstanbul Maratonu sayesinde Boğaz’da bambaşka bir deneyim yaşayacaksınız.

1979 yılından beri devam eden etkinlik 3 şekilde gerçekleşmektedir.  İlk olarak halk koşusu, 15 km ve maraton olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla başlamaktadır. Yarışa katılanlar uluslararası nitelikteki en önemli maraton yarışına katılmış da sayılıyor.

Yarışa kayıt yapmak için katılımcıların 16 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Bu yarışta engelli sporcular ve katılımcılar için de özel bir yer ayrılmıştır. Halk koşusu için zaman sınırlaması 1 saat 30 dakikadır saat 12’den sonra köprü trafiğe kademeli olarak açılacağı için hala köprüde olan katılımcılar kaldırımdan koşmaya devam edebilirler. Yarışın başlama noktası Altunizade Köprüsü altı olarak belirlenmiş ve bitiş noktası da Beşiktaş İnönü Spor Kompleksi önüdür.

Katılımcıların uymaları gereken bir takım kurallar da bulunuyor. Bunlardan biri kıyafet kuralı. Kayıt yaptırmış olan koşucular destekleyici firmanın hediye olarak dağıttığı tişört, balon, bayrak vs. gibi görseller dışında başka bir markayı temsil eden kıyafetleri koşu alanına sokulamamalı. Bu tür davranışları yapanların tespit edilmesi durumunda ceza uygulanmaktadır.

Halk koşusu bu yıl 6 Kasımda saat 09.45 de başlayacaktır. Kayıt işlemleri Ekim ayı içerisinde açılacaktır. İki kıtayı koşarak geçme deneyimini yaşamak için sizlerin de bu koşuda yer almak isteyeceğine eminiz.

Forum İstanbul Akvaryum Ücretsiz Giriş Şansı

Öncelikle bu fırsatı asla kaçırmamanız gerekmekte çünkü bu uygulama yalnızca yıl sonuna kadar geçerli olmaktadır. Forum İstanbul Akvaryumu’nun düzenlemiş olduğu bu fırsata sadece bir uygulama indirerek ulaşabilirsiniz.

Akvaryumun eşsiz güzelliği karşısında büyülenerek size muhteşem bir Atlantik gezi hissi verecek bu etkinliği kaçırmayın. İçerisinde milyonlarca çeşit balıkla karşılaşacağınız kendinizi suların altında onlarla beraber hissedeceğiniz bu etkinlik için biletler sınırlı sayıda, bizden söylemesi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir