Türkiye’de yamaç paraşütü yapılacak en güzel 5 yer

Türkiye’de birçok yamaç paraşütü yapılacak yer bulunuyor. Özellikle tatil beldelerinde denize girerken, güneşlenirken ve ya da bir kafede otururken gökyüzünde kuş gibi süzülen paraşütlüleri sıklıkla görmeye başladık. Ekstrem spor seven adrenalin ve macera tutkunları genelde yaz aylarında yapılan bu heyecan dolu sporu deneyimlemek istiyor.

Gün geçtikçe popülaritesi artan yamaç paraşütü sporu, Türkiye’nin pek çok bölgesinde yapılmaya başlandı. İlk olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan yamaç paraşütüne gerekli ilgi gösterilince Marmara ve Karadeniz’de de bu heyecan verici spor için tesisler kuruldu.

İşte yamaç paraşütü yapılacak en güzel yerler…

Uçmakdere, Tekirdağ

Uçmakdere, ülkemizin yamaç paraşütü konusunda iddialı yerlerinden bir tanesi. Macera severler, her sezon hem yamaç paraşütü hem de kamp yapmak için Uçmakdere’yi ziyaret ediyor.

Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapılırken 2 pist aktif olarak kullanılıyor. Bun pistlerden bir tanesi 250 metre, bir diğeri ise 650 metre yükseklikte yer alıyor. Hava durumu hangi pisti kullanmak için elverişli ise o pistten kalkış yapılıyor.

Munzur Dağları, Ergan, Erzincan

Erzincan, doğa sporları noktasında kendini kanıtlamış bir şehir. Özellikle de yamaç paraşütü konusunda kısa sürede marka haline gelmeyi başarmayı bildi. Erzincan Belediyesi ve Munzur Fırat Doğa Sporları bünyesinde yapılan tur etkinliklerinin yanı sıra ilkbaharda Yamaç Paraşütü Festivali de düzenleniyor.

Erzincan şehir merkezinden 7 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşılan Munzur Dağları, her seviyeden sporcu için elverişli pistlere sahip. Amatörler için rakımları 1.300 ila 1.500 metre arasında değişen tepelerin dışında profesyonel yamaç paraşütçüleri 3.250 metre yükseklikteki noktalardan uçuş deneyimi yaşayabiliyor.

Babadağ, Fethiye

Yamaç paraşütü denilince hiç kuşkusuz akla gelen ilk yer Babadağ’dır. Öyle ki, yamaç paraşütü artık Fethiye’ye bütünleşmiş durumda. Babadağ’dan 1700-1900 metre yükseklikten yapılan atlayışlar gerçekten muhteşem. Ölüdeniz üzerinde bir kuş gibi uçmanın ve doyumsuz manzarayı izlemenin keyfi anlatılmaz, yaşanır. Babadağ’dan yapılan uçuşlar Patara Plajı’ndan Dalaman’a, hatta Rodos’a kadar uzanan eşsiz bir manzara sunuyor. Tandem uçuşlar ortalama 40 dakika sürüyor.

Boztepe, Ordu

Boztepe, Karadeniz bölgesindeki en popüler yamaç paraşütü noktası. Ordu’da şehir merkezinde bulunan ve teleferik ile ortalama 7 dakika gibi kısa bir sürede çıkış yapılan 530 rakımlı Boztepe, bu deneyimi yaşamak isteyenlere harika bir fırsat sunuyor. 457 metrelik kalkış pisti ile ayaklarınız yerden kesildiği an Karadeniz’in eşsiz manzarasıyla baş başa kalmanın keyfi bir başka.

Tahtalı, Antalya

Tahtalı Dağı, 2365 metre zirve noktasıyla Torosların en yüksek noktalarından biri olup, Alanya’dan Kaş’a kadar tüm Akdeniz sahilini aynı anda görme imkânı sunmakta…

Tahtalı’dan yapılan yamaç paraşütü uçuşu sayesinde sadece Alanya’dan Kaş’a kadar olan doğal manzarayı seyretmekle kalmayıp, Tahtalı ve Bey Dağları üzerinde yaşayan birçok yabani canlı yaşamını da havadan keşfetme olanağı bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir