Hint Okyanusu’nun beyaz kumlu cenneti Zanzibar

Tanzanya’nın Zanzibar Adası, dünyaca ünlü beyaz kumsallarıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Zanzibar Adası beyaz sahilleri, sıcak iklimi, otantik yaşam tarzı, yerel lezzetleri, uygun konaklama imkanları ve çok farklı türlerde deniz canlılarıyla dünyanın her yerinden milyonlarca turist çekiyor.

Toplam 54 adadan oluşan Zanzibar, Doğu Afrika’da Tanzanya’nın karşı kıyısında bulunuyor. İklimin tropikal olduğu takımadanın en büyük iki adası ise Taş Şehri’in (Stone Town) bulunduğu Unguja Adası ve karanfil baharatı ticaretinin yapıldığı Penba Adası.

Taş Şehir (Stone Town) UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde

Taş Şehir (Stone Town), ekonomisi turizm ve baharat üretimine dayalı olan ve yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bir yer. Taş Şehir’de 1830 ile 1873 yılları arasında yaklaşık 600 bin kişinin köle ticaretinin yapıldığı alan içinde döneme ait köle zindanları ve zincirlenmiş dört kişiyi gösteren taş bir anıt mevcut.

Buraya gelen turistler 1873 yılında köleliğin kaldırılmasından sonra köle ticaretinin yapıldığı alana inşa edilen Anglikan İsa Kilisesi’ni de ziyaret edilebiliyor.

Zanzibar’ın nesli tükenmekte olan yerel türü Kırmızı Colombus Maymunları Jozani-Chwaka Körfezi Ulusal Parkı’nda doğal yaşam alanlarında görülebiliyor.

Bölge, doğal yaşam parkı Mangrov ormanlarına. bu alanda yaşayan mavi maymunlara, çalı domuzlarına, fil farelerine, papağanlara, 40’a yakın kuş türüne ve 50’den fazla kelebek çeşidine ev sahipliği yapıyor.

En popüler ziyaret mekanı kaya üzerine inşa edilmiş “the rock” restoran

Zanzibar’ın resmi dili Svahilice’de “özel” anlamına gelen ve ismini buradan alan Unguja’nın doğusundaki mağaranın tavanının çökmesiyle oluşmuş bir doğal havuz olan “Maalum Mağarası” ziyaretçiler için farklı bir deneyim sunarken, adanın güneydoğu kısmında Pingwe Sahili’ne de bir kaya üzerine yapılmış “the rock” isimli restoran Hint Okyanusu’nun turkuaz sularının manzarasıyla turistlerin en popüler yerlerinden kabul ediliyor.

Zanzibar tarihi sebebiyle Afrika, Avrupa, Arap ve Hint kültürlerinin bir arada hissedildiği bir ada.
Bu topraklarda yaşayan Masai kabilesi halkını geleneksel kıyafetleriyle yürürken görebilmek mümkün. Zanzibar’ın yerel kıyafeti olan “Kanga” çoğunlukla kadınların üzerinde. Kanga aynı zamanda yerel halk için bir aile geleneği olarak kabul görüyor ve evlenen kadınlara yeni, yeni çocuğu olan kadınlara ise eski giyilmiş “kanga” hediye ediliyor.

Türkiye’den kapıda vize uygulaması ile seyahat edilebilen Zanzibar’a her gün Türk Hava Yolları (THY) karşılıklı uçuş düzenliyor.

Afrika kıtasında 39 ülke ve 49 destinasyona karşılıklı uçuş düzenleyen THY, 2016 yılından beri Zanzibar Abedi Amani Karuma Uluslararası Havalimanı’na yolcu taşıyor.
Sadece Türkiye üzerinden THY ile 2022 yılında 700 bin kişinin seyahat ettiği Zanzibar’a bu yıl 1,5 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir