Ekranları süsleyen dünyanın en fantastik manzaraları

Dijital mecralarda her gün karşımıza çıkan gerçek üstü gibi görünen manzaralara bakıp nerede olduğunu hiç merak ettiniz mi? Pek çok kişi bilgisayar ekranında gördükleri bu manzaraları sadece görüp geçmeden nereye ait olduğunu bulmak için aramalar yapıyor. Kimilerinin duvar kağıtlarını da süsleyen fantastik filmlerden fırlamış gibi görünen her gün gördüğünüz bu lokasyonları ziyaret etmek istiyorsanız size büyülü dünyaların kapısını açıyoruz.

İşte ekranları süsleyen dünyanın en çok fotoğraflanan fantastik manzaraları…

Neuschwanstein Şatosu- Almanya

Neuschwanstein Şatosu, filmlere plato olmuş masalsı mimarisiyle dünyanın en dikkat çeken yapılarından biri. Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Hohenschwangau kasabasında bulunan şato, Bavyera Kralı II. Ludwig’in isteğiyle saray ressamı Christian Jank tarafından tasarlanarak 1869 yılında yapımına başlandı ve 1886 yılında kullanıma hazır hale getirildi.

Neuschwanstein Şatosu, peri masallarını benzemesiyle Disneyland’ın Külkedisi çizgi filmindeki şatoya da ilham vermiştir.

Alsace- Fransa

Fransa’nın doğu sınırında Almanya ve İsviçre’ye komşu olan Alsace, minik bir kasaba olmasına rağmen en çok rağbet göre turistik bölgelerinin başında geliyor. Hem Fransın hem de Alman kültürünün bir arada sürdüğü kasabada çiçeklerle bezenmiş rengarenk evleri arasında kendinizi Orta Çağ Avrupa’sında hissedeceksin. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Alsace’da kanal boyunca yürüyüşler yaparak nostaljik anlar yaşayabilirsiniz.

Tac Mahal- Hindistan

Kimi zaman evlerdeki tabloları kimi zaman bilgisayar ekranlarını süsleyen mimari harikası Tac Mahal, yalnızca Hindistan’ın değil dünyaya mal olmuş bir yapı. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen efsanevi bir aşkın sembolü olan bu yapı, İslam türbe mimarisinin de en önemli eserlerinden biri olarak görülüyor.

Babür İmparatorluğu’nun 5. hükümdarı Şah Cihan’ın 17 Haziran 1631 tarihinde genç yaşta ölen eşi Ercümend Bânû Begüm (Mümtaz Mahal) için Yamuna Nehri kıyısına inşa ettirilen yapı, Mümtaz Mahal’in ve 1666’da ölen imparator Şah Cihan’ın kabirlerine ev sahipliği yapmaktadır.

3 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir