İstanbul’a en fazla 1,5 saat uzaklıktaki gezi yerleri

İstanbul’a yakın gezilecek adreslerin sayısı her geçen gün artıyor. Kalabalıktan uzak, doğanın içerisinde ve denizin kıyısında bir gün geçirmek için birçok alternatif rota bulunuyor. Aileniz ya da arkadaşlarınızla gidebileceğiniz gezi adreslerinde doğanın tadını çıkartabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Verdiğimiz tüm rotalar en fazla 1,5 saat mesafede bulunuyor ve günübirlik gidilebilecek güzide adresler. Sadece hafta sonu sabah saatlerinde gidebileceğiniz bu adresleri keşfederek tatil gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

Uzunya Plajı

DEMİRCİKÖY

Doğanın tadını çıkartmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri Demirciköy. Aynı zamanda Kilyos Plajları’na da alternatif bir rota diyebiliriz. Yaz geldiğinde bu güzel gezi adresinde denizin ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz. Zaman zaman turkuaz renge bürünen koy harika bir görünüm sunuyor. Sahilinde tek bir işletme bulunan Demirciköy’de güzel bir tatil yapabilirsiniz. Sabah saatlerinde giderek hafta sonunu burada değerlendirebilirsiniz. Uzanya Plajı sizi bekliyor. Ortalama 45 dakika gibi bir sürede bölgeye ulaşabilirsiniz. Çevresinde de gezilecek güzel yerler bulunuyor.

Belgrad Ormanı

OKSİJEN ALMAK İÇİN ÜÇ ALTERNATİF

İstanbulda bol oksijen sağlayan üç büyük yer var. İstediğinizi seçerek temiz hava alabilirsiniz. Her hafta sonu bir yeri de tercih edebilirsiniz. Belgrad Ormanı, Atatürk Arboretumu, Bahçeköy Mekanları temiz hava alabileceğiniz güzel yerlerden üçü.

Belgrad Ormanı yaz geldiğinde ailelerin akın ettiği ağaçlık alanlardan biri. Çok güzel bir gezi adresi ve piknik yapılacak yerleri de var. Kamp yapılacak yerleri dahi bulunuyor. Bu sebeple hafta sonu geldiğinde yakın gezi adresleri arasında da çok tercih ediliyor. Koşu ve yürüyüş alanları da bulunuyor.

Yemyeşil gezi adreslerinden biri de Atatürk Arboretumu. İçerisinde binlerce ağaç ve canlı türünü barındırıyor. İstanbul’un tam ortasında bulunuyor ve maksimum 45 dakika gibi bir sürede buraya ulaşmak mümkün.

Bahçeköy Fidanlığı ise bütün ağaçların fidanlarını bulabileceğiniz güzel bir gezi adresi. Eğer bahçeniz varsa burada her tür ağacın fidanını bulabilirsiniz.

Rumeli Kavağı

RUMELİ KAVAĞI

Rumeli Kavağı da hafta sonu geldiğinde yakın konumda gezilecek güzel gezi adreslerinden biri. Maksimum 1 saat gibi bir sürede bölgeye ulaşabilirsiniz. Yaz geldiğinde güzel plajları da var. Kış geldiğinde balık yiyebileceğiniz restoranları da bulunuyor. Her mevsimde gezilecek ve atmosferini solumak isteyeceğiniz güzel bir yer.

Çilingoz Tabiat Parkı

ÇİLİNGOZ TABİAT PARKI

Çatalca’da bulunan tabiat parkı hem temiz hava sunarken hem de denize girilebilecek plajlarıyla karşımıza çıkıyor. Kısa sürede gidebileceğiniz güzide gezi adreslerinden biri. Kumlu bir plajı olan tabiat parkının Çilingöz Deresi ile denizin buluştuğu bir nokta da var. Deniz, orman, dere ve sazlıklar burada çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Yaz aylarında çok kalabalık olsa da bahar aylarında tercih edilebilecek güzel bir gezi adresi.

ÇATALCA İNCEĞİZ

Burada Kapadokya benzeri mağara oluşumları bulunuyor. Farklı bir atmosferi bulunduğu için her mevsim herkesin tercih ettiği gezi adreslerinden biri. Kanyonlara benzeyen kaya oluşumlarını görmek ve güzel fotoğraflar çekmek için tercih edebilirsiniz. Mağaraları gezebilir ve tarihi kalıntıları görebilirsiniz. MÖ 5500 yılına kadar uzanan çok güzel bir tarihi bulunuyor burada. Bir saat gibi bir sürede bölgeye ulaşabilir ve keşfinizi yapabilirsiniz.

Anadolu Kavağı

ANADOLU KAVAĞI

Rumeli Kavağı’na alternatif bir rota Anadolu Kavağı. Çok güzel gezilecek yerler var ve buranın denize açılan sokakları çok güzel. Yemyeşil Boğaz manzarası burada sizi bekliyor. Her mevsim gidilebilecek güzel gezi adreslerinden biri. Aynı zamanda çok iyi balıkçı restoranları da bulunuyor.

Şile – Ağva

ŞİLE & AĞVA

İstanbul’a yakın olan doğanın içerisindeki güzide adreslerden biri de Şile ve Ağva. Harika gezi adresleri ve plajları bulunan yerler ve mutlaka hafta sonunu değerlendirebileceğiniz rotalar. Butik oteller ve dağ evleri de bulunuyor Buralarda doğanın içerisinde dinlenerek güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Tam bir buçuk saat gibi bir sürede Şile’ye ulaşabilirsiniz. Ağva için biraz daha gitmeniz gerekecek. Sonunda sizi muhteşem koylar ve deniz aynı zamanda da yemyeşil tabiat karşılayacak. Buna değer bir yolculuk olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir