Denizli Pamukkale Travertenleri

Denizli’de gezilecek yerler (Turizm cenneti)

Pamukkale ile adını dünyaya duyuran ve ülkemizin en popüler turizm noktalarından biri olan Denizli, Ege bölgesinin güneydoğusunda yer alıyor ve Akdeniz ile Ege arasında köprü görevi görüyor.

Denizli, ekonomi ve ticaret alanında ülkemizin önde gelen şehirleri arasında bulunuyor. Özellikle tekstik, bakır, mermer ve doğal taş ticaretinde önemli yere sahip. “Beyaz cennet” olarak adlandırılan Pamukkale Travertenleri’nin yanı sıra Kleopatra Havuzu gibi turistik yerlere ev sahipliği yapan Denizli, her yıl yüzbinlerce turisti ağırlıyor.

Haydi gelin Denizli’de gezilecek yerleri inceleyelim…

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

Denizli’ye 20 dakika uzaklıkta yer alan Pamukkale Travertenleri, Türkiye’nin en çok turist çeken noktalarından sadece birisi. Doğal güzellikleriyle büyüleyen bu ‘beyaz cennet’ kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. 1988’de hem doğal miras, hem de kültürel biraz olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeye hak kazandı.

Pamukkale, 50 metre yüksekliğe, 3 km uzunluğa ve 250 – 600 metre genişliğe sahiptir. Termal kaynaklar sayesinde oluşan Pamukkale Travertenleri, içerisinde birçok sodyum, sülfat magnezyum, demir, potasyum gibi mineralleri barındırmaktadır. Buradaki suyun sıcaklığı yaklaşık 35 ila 100 derece arasında değişkenlik gösterebiliyor. Ayrıca bu suyun birçok hastalığa da iyi geldiğine dair iddialar var.

Pamukkale

HİERAPOLİS ANTİK KENTİ

Hierapolis, içinde tapınakların ve dinsel yapıların bulunduğu bir antik kent. Hierapolis Antik Kenti’nde geç Helenistik ve de erken Hristiyanlık dönemlerinden kalma bazı eserler bulunuyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyada pek çok işi tarafından değer gören bir antik kent burası. Bu sebepten ötürü UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer almaktadır.

Ülkemizdeki nadide kültürel miraslar arasında yer alan antik kent, aynı zamanda turizme de büyük oranda katkı sağlıyor. Denizli’ye giderseniz Hierapolis Antik Kenti’ni görmeden dönmeyin.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Hierapolis Antik Kenti’nin giriş ücreti ise 110 TL’dir.

Açılış/Kapanış Saatleri

Açılış Saati: 06:30

Kapanış Saati: 20:00

Gişe Kapanış Saati: 20:00

Denizli Hierapolis

KELOĞLAN MAĞARASI

Denizli’de yer alan en önemli turistik noktalardan bir tanesi de Keloğlan Mağarası. Acıpayam ilçesine 18 km uzaklıktaki Dodurgalar Mahallesi yakınlarındaki Mallı Dağı’nın doğu yamacında bulunan 145 metre uzunluğundaki Keloğlan Mağarası, bölgede herkes tarafından biliniyordu fakat doğaseverlerce 1990’lı yıllarda keşfedildi. Yıllar 2003’ü gösterdiğinde ise mağarada bir takın düzenlemeler yapıldı ve bu harika mağara turizme açıldı.

Ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatan Keloğlan Mağarası’nın yapılan ışıklandırmadan dolayı büyüleyici bir atmosferi var. Mağara içerisinde birçok dikit, sarkıt ve sütun yer alıyor. Mağaranın bol çatlaklı yapısı nedeniyle karstlaşmaya son derece uygun, Jura-krtase kireç taşları içinde gelişen mağara birçok damlataş sütunları ile birbirine geçen çok sayıda adacığa ayrıldığından girintili çıkıntılı bir yapıya sahip.

Keloğlan Mağarası

AKHAN KERVANSARAYI

1254 yılında yapılan Akhan Kervansarayı halen fonksiyonel bir bütün şeklinde ayakta duruyor ve adeta zamana meydan okuyor. Anadolu Selçuklu Dönemi eserlerinden olan Akhan Kervansarayı’nda Selçuklu mimarisinin tüm karakteristiğini görmek mümkün.

Ayrıca dünyaca ünlü seyyahlar arasında yer alan İbn Battuta, Anadolu’yu keşfetmek üzere çıktığı seyahatinde Denizli’ye uğramış ve Akhan’da konaklamıştır.

Selçuklu Akhan Kervansarayı

LAODİKEİA ANTİK KENTİ

Bugünkü şehir merkezine 5-6 km uzaklıkta yer alan Laodikeia Antik Kenti, Denizli’de kurulan ilk kent olma özelliğine sahip. Seleukos Kralı II. Antiokhos’un verdiği emirle inşa edilen antik kent, bu coğrafyadaki en önemli ticaret, kültür ve sanat merkezidir. Aynı zamanda metropol bir şehir olan Laodikeia, Hıristiyanlarca büyük bir öneme sahip. Erken Bizans Dönemi’nde dini bir merkez konumunda olup, Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine ev sahipliği yapmıştır.

Denizli Laodikeia Antik Kenti

Ayrıca Denizli gezisinde ne yenir denildiğinde karşımıza çok sayıda lezzet çıkıyor.

2 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir