Bulut gibi görünümüyle Pamukkale Travertenleri

Türkiye’de gezilecek en güzel yerlerden biri Pamukkale Travertenleri. Harika bir manzara sunuyor ve son zamanlarda daha popüler hale gelmeye başladı. Bembeyaz görüntüsü adeta bulut denizini andırıyor. Çekilen video ve fotoğraflar da bu beyaz görüntünün getirdiği harika manzarayı net görebiliyoruz.

Sadece muhteşem manzarası ile sizi büyülemeyecek aynı zamanda beden sağlığınız için şifa kaynağı olacak. Dünya Miras Listesi’nde yer alan travertenlerin çevresinde de gezilecek güzel gezi noktaları var. Bulut gibi görünümü ile öne çıkan Pamukkale’nin tarihi 14 bin yıl öncesine dayanıyor. Çevresinde de bu yüzden farklı antik kentler ve tarihi gezi yerleri var.

Pamukkale Travertenleri

Zamanında bölgede bulunan kayalar çökünce travertenler çıkmış. Kireç taşları zamanla sertleşmiş ve bu beyaz bulut gibi görünümü almış. İçinden çıkan su ise şifalı. Bazı cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi güzelleştirdiği de söyleniyor. Kalsiyum ve karbonhidrat bulunan sular traverten oluşmasını sağlayan başlıca etmenlerdir. Aynı zamanda cilt güzelliğini de sağlayan unsurlar bunlardır.

Denizli’de gezilecek yerler içerisinde en güzel adres.

Pamukkale Travertenleri üzerinde büyük küçük havuzlar yer alıyor. Bu havuzlar içerisinde yüzmek mümkün. Son zamanlarda koruma altına da alınması sebebiyle daha güzel bir görünüme kavuşan Pamukkale Travertenleri Denizli’de gezilecek yerler arasında en güzel adreslerden biri.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ GİRİŞ ÜCRETİ

18 yaş altı ziyaretçilere giriş ücretsiz. Ancak Yetişkinler için kişi başı 110 TL ödeme alınıyor. Müzekart sahibi ziyaretçiler de buraya ücretsiz olarak giriş yapabilirler.

Pamukkale Travertenleri giriş saatleri

Sabah 06:30’da açılan travertenler akşam 20.00’de kapanıyor. Gün batımını izlemek için de harika bir adres. Sadece şifalı suları ile değil muhteşem manzarasıyla da kendine çeken bir yer.

Pamukkale Travertenlerinde gün batımını da fotoğrafladıktan sonra Denizli mutfağının en güzel yemekleriyle yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Pamukkale Travertenlerine nasıl gidilir?

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ NEREDE?

Pamukkale Travertenleri Denizli il merkezine 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kısa mesafede bulunduğu için ulaşımı da çok kolay. Gitmek için otogardan hiç çıkmadan ‘Pamukkale’ minibüslerine binerek bölgeye gidebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir