Bolu’nun doğa harikası Pürenli Yaylası’na bahar geldi

Bolu’nun doğa harikalarından Püren Yaylası baharın gelmesiyle ziyaretçilerin gözde mekanları arasına girdi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan doğa harikası Pürenli Yaylası, havaların ısınmasıyla ziyaretçiler tarafından adeta yeniden keşfedildi.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte rengârenk çiçeklerin açtığı Pürenli Yaylası, Mudurnu’ya bağlı Taşkesti beldesi Ortaköy sınırlarındaki bin 650 rakımda bulunuyor. Son yıllarda doğaseverlerin de sıkça uğradığı rotalar arasına giren yayla, doğayla iç içe, huzur dolu vakit geçirme fırsatı bulan doğaseverler ve kampçılara doğayla bütünleşme fırsatı sunuyor.

Pürenli Yaylası’nın, Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı kadar güzel bir yer olduğunu ifade eden Ortaköy Muhtarı Hasan Öztürk, “Dört mevsim yaylacılık yaparız. Yazın baharda mayısın 15’inden sonra köylümüz bu yaylaya çıkar. Davarı, ineği, danası, kuzusuyla kar yağıncaya kadar burada kalırız. Kışın da 81 ilden, 900 ilçeden bütün misafirler bu Pürenli Yaylası’na gelir. Burada yaylacılık turizmi çok meşhurdur. Başka illerin ve ilçelerin yaylamıza müdahale etmesi söz konusu değildir. Mülkiyeti bizim köyümüze aittir. Haziran ve temmuz aylarında şenlikler yapacağız burada. Daha önceki senelerde de yapmış olduğumuz gibi bütün illerden, ilçelerden, köylerden misafirler gelerek, güzel bir şenlik yapılacak. Ayrıca ‘Abant’tan sonra en güzel yer neresi?’ diye bana sorsanız ben ‘Pürenli Yaylası’ derim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir