Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanıyor

Türkiye’nin tarihi değerleri arasında bulunan Gordion Antik Kenti, Suudi Arabistan’da yapılacak toplantıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanıyor.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’ne yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikle siyasetçilerden bürokratlara kadar katılımcılar Gordion Müzesi’ndeki etkinlikte bir araya geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, “Sadece mirasa topraklarınızda sahip olmak bir şey ifade etmiyor, onu ortaya çıkarmak, onu yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor olmak asıl iddia sahibi olmaktır. Bir medeniyetin sahibi olmak, medeniyeti inşa etmek ve gelecek nesillere onu aktarmak demektir. Biz Türkler zaten büyük medeniyetlerin mirasçılarıyız.” dedi.

“Gordion’un listeye girmesi, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak”

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 19 miras alanı olduğunu ve bu sayıyı Gordion Antik Kenti ile 20’ye çıkarmanın çabası içinde bulunduklarını vurgulayan ATO Başkanı Baran, “İnşallah Gordion, önümüzdeki ay Riyad’da yapılacak toplantıda Ankara’nın ilk ve ülkemizin 20’nci eseri olarak listede yer alacak. Çok önemli bir kıymet var burada. ATO olarak biz bu kıymetin farkındayız. 2019 yılında düzenlediğimiz ‘Uluslararası Marka Zirvesi’nin ana temasına Gordion’a ithafen ‘Düğüm Çözülüyor’ demiştik. Biz önceki yıllarda, her yıl Çanakkale’ye öğrenci gönderiyorduk, şimdi Gordion’a göndermeye başladık. Her yıl Ankara’dan 3 bin öğrencimiz Gordion’a gelecek, gezecek, görecek. Polatlı’daki Gordion’un UNESCO Kalıcı Miras Listesi’ne girmesi hem Polatlı’ya hem şehrimize hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Ankara’ya gelen yabancı turist sayısının Gordion’un katkısıyla 1.5 milyonu bulacağı ifade ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir