Bir Ramazan geleneği: Güllaç

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi güllaç, hafif tatlı olması ve çeşitli iç malzemelerle zenginleştirilmesiyle tercih ediliyor.

Güllaç ustaları da bu dönemde mesailerine yoğun bir şekilde devam ediyor. Güllacın yapımında taze malzemelerin kullanılmasının önemi üzerinde duran deneyimli şef Fatih Türk, özellikle sütün, şekerin ve güllaç yapraklarının kalitesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ayrıca, iç malzemelerin ve süslemelerin taze olmasının da lezzet açısından kritik olduğunu belirtiyor.

Güllaç yapımının evde de kolayca gerçekleştirilebileceğini ifade eden Türk, temel malzemelerin yanı sıra fıstık, ceviz veya fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirilen güllacın, kilogram fiyatının 280 ila 550 lira arasında değiştiğini belirtiyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sena Nazlı ise güllaçın sağlıklı bir tatlı seçeneği olduğunu belirterek, özellikle antioksidan içeriği yüksek olan nar taneleri ile tatlıyı zenginleştirmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Ancak, kilo, tansiyon veya şeker hastalığı gibi sağlık sorunları olan bireylerin tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir