Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir tamamen sulara gömüldü

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir, su seviyesinin yükselmesiyle birlikte sular altında kalarak tamamen görünmez hale geldi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü’nde depremler sonrasında sular altında kaldığı tahmin edilen batık şehir bir çok dönemin izlerini barındırıyor.

Dalış turizmine de hizmet eden Batık Şehir, Hazar Gölü’ndeki debinin yükselmesiyle birlikte tamamen sular altında kaldı. Daha önce su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan 1,5 kilometrelik kale surları da bu sene debinin yükselmesiyle tamamen kayıp oldu. Daha önce dron ile çekilen kuş bakışı görüntülerde belirlin olan su altındaki yapı, artık tamamen görülmez hale geldi.

Yağışlardan dolayı debinin yükseldiğini belirten Sürek Köyü Muhtarı Ahmet Gönültaş, “Bundan dolayı Batık Şehir’de suyun altında kalarak görülemez hale geldi. İlerleyen süreçlerde havaların ısınmasıyla sular çekilecek ve Batık Şehir yeniden ortaya çıkacaktır. Bu seneki yağışlar çoktu. O yüzden batık şehir su altında kaldı. Buraya gelip dalış yapıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir