Babadağ yamaç paraşütü merkezi oldu: 7 ayda 102 bin 53 uçuş!

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ yamaç paraşütü sporunun yeni rotası haline geldi. Yılın 7 ayında 102 bin 53 yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi.

Macera tutkunları kara yolu ya da teleferikle Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ’a ulaşıyor. Zirveye ulaşan paraşütçüler yamaç paraşütüyle atlayarak Ölüdeniz’in manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Yaklaşık 2 bin metre yükseklikten uçuşa geçen adrenalin tutkunları, heyecan dolu dakikalar yaşıyor.

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçede deniz, kum, güneş turizminin yanında çeşitli sportif aktivitelerin de yapıldığını söyledi.

Babadağ’ın eşsiz Ölüdeniz manzarasıyla dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinin başında geldiğini vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

“Geçen yıl aynı dönemde 82 bin 60 olan uçuş sayısı, bu yıl yüzde 25 artışla 102 bin 53’e ulaştı. Babadağ, uçuşa elverişli hava koşullarıyla kışın da yamaç paraşütü yapma imkanı sağlıyor. Geçen yıl gerçekleşen 198 bin 724 yamaç paraşütü uçuşuyla tüm zamanların en yüksek sayısına ulaşılmıştı. Bu yıl 200 bin uçuş sayısına ulaşılması hedefleniyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir