Ayvalık’ta ucuza tatil | Ayvalık’ta mutlaka görmeniz gerekenler

Yaz tatili planı yaparken hem denizi güzel olsun hem de tarihi bir yer olsun diyenlerdenseniz Ayvalık tam size göre. Zeytin kokularıyla bezenmiş, arnavut kaldırılmarıyla süslenmiş, cumbalı Rum evleriyle yıllanmış olan Ayvalık, Ege’nin en gözde tatil noktaları arasında yer alıyor. Burası adeta bölgede huzurun adresi olmuş durumda.

Özellikle İstanbul’un kalabalığından, stresinden ve kaosundan uzaklaşmak isteyenlerin ilk durağı bu şirin ilçe oluyor. Çünkü burası İstanbul’a sadece 4 saat 40 dakika uzaklıkta. Huzurlu vakitler geçirip, enerji depolamak, yenilenip tazelenmek ve ruhunu dinlendirmek isteyenlerdenseniz Ayvalık size ucuz ve konforlu bir tatil imkanı sunuyor.

Ayvalık’ın harika plajlarında denize girmek, rengarenk sokaklarında kaybolmak, tarihi noktaları ziyaret etmek, gezilecek yerlerini keşfetmek ve lezzetli mi lezzetli yemeklerini tatmak için 3 gününüzü bu küçük şirin sahil kasabasına ayırmanız gerekiyor.

Hadi o zaman Ayvalık’ta gezilecek yerleri beraber inceleyelim.

AYVALIK’TA GEZİLECEK YERLER

Cunda Adası

İlk bahsetmemiz gereken yer tabii ki sadece Ayvalık’ın değil, ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri olan Cunda Adası. Ayvalık’a kadar gelip, Cunda Adası’na uğramadan dönmek olmaz. Halk arasında Alibey Adası olarak da adlandırılan bu ada, çok sayıda balık lokantası, eşsiz koyları ve şirin çarşısıyla her sene yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oluyor.

Şeytan Sofrası

Gün batımını izlemeyi sevenlerdenseniz ve Ayvalık’a gitme planınız varsa, Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği yerlerden biri olan Şeytan Sofrası’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şeytan Sofrası aynı zamanda Ayvalık Adaları ve Midilli Adası izleyebileceğiniz eşsiz bir manzaraya sahip. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş bu tepeye Ayvalık ilçe merkezinden 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Sarımsaklı

Ayvalık’ta Cunda Adası’ndan sonra en popüler yer Sarımsaklı. Burası dünya çapında ün yapmış berrak plajları ve koylarıyla adeta bir cennet. Sarımsaklı plajlarında huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz gibi rüzgâr sörfü yaparak eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

Yeniçarohori

Ayvalık’a 8 km uzaklıkta yer alan Yeniçarohori olarak anılan Küçükköy, bölgede bulunan en dikkat çekici yer. Eski bir Rum köyü olan Yeniçarohori, zamanla kaderine terk edildi. Daha sonra bir grup arkadaş, köyü yeniden canlandırma kararı aldı ve bu proje zamanla büyük destek aldı. Burada bulunan 400’e yakın ev restore edildi, içine sanat galerileri ve tatlı mekanlar açıldı. Günümüzde de festivallerin düzenlendiği bir sanat ve tasarım köyü olarak kullanılıyor.

Taksiyarhis Kilisesi

Rumca “Baş Melek” anlamına gelen Taksiyarhis, Ayvalık’ın ilk ve en eski kilisesi. Kilise ilk olarak 15. yüzyılda küçük bir kilise olarak inşa edilmiş olsa da geçirdiği depremler sonucu ilk döneminden geriye çok fazla eser kalmamış. Daha sonraki dönemlerde kiliseyle kimse ilgilenmediği için harabe haline gelmiş. Taksiyarhis Kilisesi, 2012 yılında restore edilerek müze haline dönüştürüldü. Müze kartınız varsa ücretsiz bir şekilde bu tarihi yapıyı ziyaret edebilirsiniz. Ayvalık’ta ziyaret etmeniz gereken bir diğer kilise ise Barbaros Caddesi’nde yer alan ve yeni restore edilen Ayazma Kilisesi.

Çınarlı Camisi

Alibey Cami Caddesi üzerinde bulunan Çınarlı Camisi tüm ihtişamıyla sizi karşılıyor. 1790’lı yıllarda ‘Yunan haçı’ planıyla inşa edilmiş kilise ihtişamlı bir görüntüye sahip. Kilise 1923 yılında camiye çevrilirken bahçesindeki dev çınar ağaçlarından adını aldı.

AYVALIK’TA UCUZ TATİL

Ayvalık’ta ucuz tatil yapmak istiyorsanız çok şanlısınız. Sizi ilk olarak yüksek fiyatlar karşılayacak olsa da bu durumu iyi bir araştırma yaparak lehinize çevirebilirsiniz. Özellikle konaklamanın büyük bir maliyet olduğu şu dönemde ucuz otel bulmak büyük bir sıkıntı haline geldi. Tam da bu noktada Ayvalık’ta ucuz pansiyon ya da ucuz pansiyonlara göz atabilirsiniz.

Temmuz ayında geceliği ortalama 500-700 TL arasında otel bulabilirsiniz.

Ayvalık’ta ucuz otel, ucuz pansiyon
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir