Sonbaharın renklerine bürünen rotalar

Sonbaharın gelmesiyle sıcak renklere bürünen doğal güzellikler büyüleyici bir manzara sunuyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için Türkiye’de birbirinden güzel destinasyonlar bulunuyor.

Acarlar Longozu

Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı niteliğindeki Acarlar Longozu, Sakarya’nın Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alıyor. Bu eşsiz doğa harikasında, tekne ve su bisikleti turları yapılabiliyor.

İğneada Longozu

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yer alan İğneada Longoz Ormanları Tabiat Parkı, temiz havası ve kuş sesleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. En ünlüsü Mert Gölü olan 5 ayrı gölün yer aldığı Longoz Ormanları kamp tutkunlarını büyüleyen bir ambiyans sunuyor.

Cumalıkızık Köyü

Bursa’da bulunan Cumalıkızık Köyü, tarihi evleri ve Bizans dönemine ait kalıntıları ile yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yılın her döneminde olduğu gibi sonbaharda da görsel şölen sunan Cumalıkızık’ta konakları ve çeşmeleri ziyaret edebilir, daracık sokaklarda dolaşarak eski yapıların güzelliğini seyredebilirsiniz.

Menekşe Yaylası

İzmit’te yer alan Menekşe Yaylası, trekking ya da kamp yapmak isteyenlerin rotaları arasında bulunuyor. Sunduğu eşsiz doğa manzarası ile doğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Gökçetepe Tabiat Parkı; trekking, paintball ve  ziplinegibi sportif etkinlikler için birçok alternatif sunuyor. Denizle bütünleşmiş olan tabiat parkında sonbaharın renklerine bürünen doğa eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Kumbağ

Tekirdağ’a bağlı bir ilçe olan Kumbağ, yemyeşil doğası ve çam ağaçlarıyla Ganos Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Eski taş evlerin yer aldığı bölgede Marmara Adası’nın nefis manzarasını izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir