Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi’nden öğrencilere müjde!

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi, Kurban Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcını kapsayan 15-23 Haziran tarihleri arasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kapılarını ücretsiz açacak.

Çocuklar zengin kültürel mirasımızı keşfedecek

DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen İstanbul Sultanahmet’te Defter-i Hakani Binası’nda bulunan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti içinde yer alan Efes Deneyim Müzesi, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını 15 yaş altı tüm ziyaretçilerine ücretsiz sunarak eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Öğrencilere karne ve bayram hediyesi

Geçmişten günümüze ulaşan en gözde yapılardan biri olarak binlerce yıldır önemini koruyan, Ayasofya’nın 1700 yıllık kültürel mirasını benzersiz bir deneyimle yaşatan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, haftanın yedi günü 09.00-19.00 saatleri arasında tarih tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Efes Deneyim Müzesi ise tarihin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Antik Efes’in zengin tarihini ve büyüleyici yapılarını modern teknolojiyle birleştirerek ziyaretçilerin zihninde unutulmaz bir anı olarak yer ediniyor. Gece müzeciliği uygulamasının başlaması ile Antik Kent ve müze, haftanın yedi günü 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir