Ağrı Dağı eteklerinde yer alan Karasu akarsuyu ziyaretçi akınına uğruyor

Iğdır’da sıcak havalardan bunalanlar Ağrı Dağı eteklerindeki Karasu akarsuyunda ferahlıyor.

Merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve 5 bin 137 metrelik rakımıyla ziyaretçilerini ağırlayan Karasu akarsuyu, Ağrı Dağı Milli Parkı sınırları içinde yer alıyor.

Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, sıcak havadan bunalan vatandaşların yanında dağcılara da ev sahipliği yapıyor.

Sıcaktan bunaldıkları için yüzmeye Karasu’ya geldiklerini söyleyen İnan Uslu, “Iğdır’da hava sıcaklığı 35-40 derece. Bizlerde Iğdır halkı olarak denizimiz olmadığı için göl olmadığı için buraya geliyoruz. Yazlık köyünde burada yüzüyoruz, hayatın tadını çıkarıyoruz. Burayı bilmeyenler bilsin herkesi bekleriz. Herkesin denizi, gölü birçok şeyi olabilir ama bizim de böyle doğal ortamda dağların arasında böyle bir vadi şeklinde suyumuz var, herkesi bekliyoruz.” şeklinde ifade etti.

İnan Uslu, “Burada yüzen arkadaşlara tavsiyemiz yüzmeyi bilmeyenler burada yüzmesin. Yüzmeyi bilmeyen bir insan hiçbir suda yüzemez. Küçük bir suda bile boğulabilir.  Yüzmeyi bilen arkadaşlar için sıkıntı yok.  Buradan karşıya kadar da geçebiliyoruz, yüzmeyi bildikten sonra hiçbir zaman sıkıntı yok.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir