Yozgat’ın yöresel lezzeti arabaşı çorbası: İçilmiyor hüpletilerek yutuluyor

Yozgat’ın soğuk kış günlerinde bir araya getiren geleneksel lezzeti arabaşı çorbası, özellikle özel hamuruyla biliniyor. Yerel mutfak kültürüne sahip Yozgat, av hayvanları, hindi, kaz ve tavuk eti ile özel hamurun buluştuğu bu çorba ile sofralarını donatıyor.

Arabaşı geleneği, asırlardır devam ederek kış gecelerinde evlerde yapılarak misafirlere ikram edilir. Bu gelenek, birlik ve beraberliği artırarak Yozgatlıları bir araya getiriyor. Ayrıca, arabaşı çorbası vücut direncini artırması nedeniyle de kış mevsiminde sıklıkla tercih ediliyor.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulama mutfağında Türk ve Dünya mutfağına ait yemekleri öğreniyor. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde Yozgat’ın özgün lezzeti arabaşı çorbasını yaparak kış günlerinde ikramda bulunuyorlar. Tuğba Yılmaz, arabaşı çorbası ve hamurun yapımının inceliklerini anlatarak bu lezzetin Yozgat’a özgü olduğunu vurguluyor.

Aynı zamanda, arabaşı çorbasını 15 günde bir hazırlayarak öğrenciler ve öğretmenler arasındaki birlikteliği sağlıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir