Denizli mağara turizminde de önde

Denizli’nin eşsiz mağara turizmi potansiyelini keşfe çıkmaya hazır mısınız? Pamukkale’nin beyaz güzellikleriyle ünlü olduğu kadar, Kaklık Mağarası da 1800’lü yıllardan beri ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Tavanı 2-5 metre yüksekliğindeki mağara, sarkıt, dikit ve traverten basamaklarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, termal suyu ve ılıman havasıyla benzersiz bir deneyim sunuyor.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Kaklık Mağarası'nın "Yerin altındaki Pamukkale" olarak adlandırıldığını belirtiyor ve aylık ortalama 10 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını paylaşıyor. Güvenliğe önem veren Kepenek, mağarayı turistlerin keyifli vakit geçirebileceği bir destinasyon haline getirdiklerini vurguluyor.

Ayrıca, Acıpayam ilçesinde bulunan Keloğlan Mağarası da 145 metre uzunluğuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Renkli aydınlatma ile süslenen mağara, ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor. Mağaranın ziyaretlerden sorumlu görevlisi Ercan Dana, mağaranın yılda ortalama 19 bin ziyaretçiyi ağırladığını ve özellikle astım ve bronşit gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini belirtiyor.

Denizli'nin diğer ilçelerindeki mağaralar da doğa meraklıları için çekici rotalardan biri. Alacain, Teresuyu, Akkale, Merdivenli Kuyu, İncirpınar, Köyçukuru, Karabey İni, Eskikale ve Kapuz, Karagöz Kargın Dağı mağaraları, araştırmacıların ve doğa severlerin ilgisini çekiyor. Bu benzersiz destinasyonlar, Denizli'nin mağara zenginliğini keşfetmek isteyenlere kapılarını açıyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir