Afrika’nın masalsı ülkesi Fas’ta gezilecek yerler

Otantik bir gezi planı yapıyorsanız size güzel bir haberimiz var, aradığınız ülke Kuzey Afrika’nın en renkli ülkesi olan Fas…

Marakeş, Kazablanka, Fes, Rabat, Şafşavan ve Agadir gibi şehirleriyle dünyaya adını duyuran bu ülke aynı zamanda bölgenin en çok turist geçen ülkeleri arasında. Zengin kültürel dokusu, ilginç mimarisi, çeşit çeşit baharatları, leziz yemekleri ve renkli festivalleriyle adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

JEMAA EL FNAA MEYDANI (MARAKEŞ)

Fas’ın popüler şehirlerinden biri olan Marakeş, Marakeş Berberi dilinde “Tanrının Ülkesi” anlamına geliyor. Bu güzel şehrinden en güzel meydanı da tabii ki Jemaa el Fnaa. Meydanda sürekli bir hareketlilik ve kalabalık var. Fas halkı bu meydana yiyecek almak, şifa bulmak ve eğlenmek için geliyor. Özellikle yılan oynatıcıları, yuvarlanan akrobatlar ve büyücü doktorlar oldukça ilgi çekiyor.

SAHRA ÇÖLÜ

Dünyanın en büyük sıcak çölü olan Sahra, kumlarla kaplı tepeleriyle adeta nefes kesiyor. Asla unutmayacağınız anılar biriktirmek istiyorsanız Sahra Çölü’ne mutlaka gitmelisiniz. Fas’a gittiğinizde safari turlarına katılarak bu keyifli anlara şahitlik edebilirsiniz.

BEN YUSUF MEDRESESİ (MARAKEŞ)

Marakeş’in tam kalbinde bulunan Ben Yusuf Medresesi, Fas’ın en büyük medresesi olma özelliğini taşıyor. 1565 yılında inşa edilen medrese ince ince işlenmiş mozaikleriyle dikkat çekiyor. Estetik mimarisi öyle bir ambiyans oluşturuyor ki içeriye giren herkes ortamın büyüsünde kendini kaybediyor.

CHOUARA TANNERY (FES)

Eğer fotoğraf çekmeyi sevenlerdenseniz Fas’ın Fes şehrindeki Chouara Tannery’e (deri tabakhaneleri), mutlaka gitmelisiniz. Yan yana dizilmiş içi rengarenk boyalarla dolu taş kazanların yer aldığı bu tabakhanelerde güneşin altında çalışmak zorunda olan işçileri zorlu çalışma şartlarını görebilirsiniz.

II. HASAN CAMİİ (KAZABLANKA)

Kazablanka’nın simgesi haline gelen II. Hasan Camii, okyanus kenarında yer alıyor. Ve bu cami, dünyadaki en uzun minareye sahip. Hasan Camii’ni diğer camilerden farklı kılan ise tavanının açılabilir olması. Fas’ta büyük etkisi olan Kral II. Hasan’ın bir rüyası üzerine yapımına başlanan bu muhteşem cami, kralın rüyasına uygun şekilde inşa edildi.

ŞAFŞAVAN

Şimdi de belki de Fas’ın en büyüleyici şehrinden bahsedeceğiz. Şafşavan şehir beyaz ve maviye bürünmüş evleriyle sizi farklı bir dünyaya götürüyor. Dar sokakları, Arnavut kaldırımları ve şirin kafeleri Şafşavan’a farklı bir hava katıyor. Şafşavan’daki evlerin mavi olmasının sebebi ise İspanya’dan kaçarak bölgeye yerleşen Yahudilerin mavi rengin cennet ve huzuru sembolize ettiğini düşünerek evlerini maviye boyamaya başladı. Yerel halkın da bu alışkanlığı benimsemesi ile bugüne gelindiği ifade ediliyor.

MANSUR KAPISI (MEKNES)

Meknes şehrinde yer alan ve günümüzde şehrin sembolü olarak anılan Mansur Kapısı, üzerindeki görkemli işlemelerle dikkat çeken bir görüntüye sahip. Mulay İsmail tarafından yaptırılan bu kapı, El Hedim Meydanı’nda bulunuyor.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir