Kuzef Afrika’nın incisi Tunus’ta gezilecek yerler

Hem çölün o dingin ortamında yıldızları izlemek hem de çölün kızgın topraklarından kendinizi denize atmak istiyorsanız ziyaret etmeniz gereken ülke Tunus’tan başka bir yer değil. Evet, çölün sarısının Akdeniz’in mavisiyle birleştiği bir ülkeden bahsediyoruz. Dönemin en güçlü imparatorluklarından olan Roma’ya kök söktüren Kartaca burada kuruldu. Tam 300 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altındaydı. Ve bir dönem de Fransa sömürgesine maruz kaldıktan sonra 1956’da bağımsızlığını ilan etti.

Sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapan Tunus, bölgenin en güzel ülkeleri arasında yer alıyor. Tarih boyunca bu topraklarda pek çok medeniyet yaşadı ve her medeniyet Tunus’a zengin eserler bıraktı. Hal böyle olunca Tunus, bölgenin tarihi-turistik merkezi haline geldi.

Hadi gelin egzotik ve mistik havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Tunus’ta gezilecek yerleri beraber inceleyelim…

BAŞKENT TUNUS

Şehir, Medine ve Ville Nouvelle olarak iki kısma ayrılıyor. Başkentte camiden kiliseye, müzeden parklara kadar birçok gezilecek yer mevcut. Her noktası görülesi bu şehri gezmek için sıkı bir plan yapmanız lazım. Ayırmanız gereken vakit en az üç gün olmalı..

UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve eski şehir olarak adlandırılan Medine, Arap kültürünü en iyi yansıtan şehirler arasında bulunuyor. Medine’nin dar sokaklarına dalıp kaybolmak oldukça keyif verici. Çünkü bu sokaklarda geleneksel kıyafetler satan dükkanlardan alışveriş yapabilir, Tunus mutfağının leziz yemeklerini tadabilir ve tarihi yapıları ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz. Ve size güzel bir haber verelim; bu keyifli bölgeye giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

SİDİ BOU SAİD

Başkent Tunus’a yaklaşık 30 dakika uzaklıkta olan Sidi Bou Said’in hayran bırakan güzelliğe sahip. Bu masalsı kasaba beyaz badanalı, mavi kapılı ve mavi pencereli evleri, duvarlardan sarkan asma yaprakları ve çiçekleriyle Yunanistan’ın o meşhur adalarını andırıyor. İmkanınız varsa bu güzide kasabada bir gün konaklayabilirsiniz.

KARTACA

Kartaca bir Fenike kolonisi. Tarihi MÖ 800’e kadar uzanıyor. Finike dilinde Kartaca “yeni şehir” demek. Roma’dan önceki dönemde ticari olarak büyük güçlerden biri olan Kartaca, dillere destan olan hükümdarı Hannibal ile de biliniyor. Tarihi Tunus’tan da eski olan Kartaca şehre yarım saatlik bir mesafede ve Sidi Bou Said ile komşu. Kartaca köklü tarihiyle UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor.

HAMMAMET

Hammamet, Tunus’un eski turizm merkezlerinden bir tanesi. Harika denizi, kumsalları, lüks otelleri ve leziz yemeklere sahip restoranlarıyla turistlerin vazgeçilmezi konumunda. Palmiye ağaçlarıyla çevrili bu tatil beldesini konaklamak için tercih edebilirsiniz.

BARDO MÜZESİ

Ülkenin en görkemli yapılarından biri olan Bardo, Osmanlı dönemi valisi Ali Paşa’nın sarayıydı. Bu saray Fransa işgalinde müzeye çevrildi. Bardo’da Roma ve Kartaca dönemine ait birbirinden değerli eserler bulunuyor. Bunların dışında müzede Osmanlı ve Fransız esintilerini de görmek mümkün

ZEYTUNA CAMİİ

Tunus’un sembolü haline gelen Al Zeytuna Cami, Kuzey Afrika’nın İslami ilim merkezlerinden bir tanesi. Bu cami, ülkeye gidildiği ilk ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

ST. VİNCENT DE PAUL KATEDRALİ

Vincent de Paul Katedrali, Tunus’ta yer alan en önemli kiliselerden. Fransa Büyükelçiliği’nin karşısında yer alan Katedral, 1897 yılında inşa edildi ve L. Bonnet-Labranche tarafından tasarlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir