Türkiye’de sonbaharı karşılamak için en iyi rotalar

Yazın son sıcakları yavaş yavaş veda ederken huzurun ve dinginliğin mevsimi sonbahar geldi çattı. Kimileri için hüznün mevsimi olarak görülse de sonbahar, getirdiği renk cümbüşüyle donuk gri şehirleri bile şölen havasına bürüyor. Doğanın en güzel renklerini giyindiği bu dönemde tatil beldeleri de kalabalıklardan sıyrılıp en yalın haliyle baş başa kalıyor. Sonbaharın bu sakinliğinde müzelerde, plajlarda ve restoranlarda sıra beklemek yerine kolayca istediğiniz her şeyi deneyimleyebilirsiniz.

Özellikle deniz tatili yapmak istiyor fakat kavurucu sıcaklardan da hoşlanmıyorsanız deniz suyunun sıcaklığının arttığı sonbaharda denize girmeyi mutlaka denemelisiniz. Şehrin turistik adreslerini de hafif esintili bir rüzgar eşliğinde uzun yürüyüşler yaparak gezebilirsiniz.

Türkiye de dört bir yanında dört mevsimin yaşandığı eşsiz doğal güzellikleriyle sonbaharda da en güzel tatil rotalarını sunuyor. Haydi gelin sonbaharda yazı yaşayabileceğiniz adreslere göz atalım.

Datça

Yaz mevsimin en çok tercih edilen bölgeleri Ege ve Akdeniz’in kesişme noktasındaki Datça, masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla her mevsim mest ediyor. Tarihi bir yolculuğa çıkmak isterseniz antik kentleriyle, gözlerden uzak olmak isterseniz de cennet koylarıyla birbirinden güzel rotalarını önünüze seriyor. Sonbaharın ılık esintisinde sakin bir tatil yapmak için Datça adeta biçilmiş kaftan.

Kaz Dağları

Edremit Körfezi kıyınsa yer alan efsanelere konu olmuş Kaz Dağları, her mevsim ziyaretçi akınına uğruyor. Sarı Kız, Baba Tepe ve Karataş Tepesi olmak üzere üç zirvesi bulunan Kaz Dağları, binbir çeşit doğa harikasına ev sahipliği yapıyor. Bu üç zirvede uzman rehber eşliğinde doğa yürüyüşleri yapmak da mümkündür. Kaz Dağları Milli Parkı’nı ister günü birlik ziyaret edebilir dilerseniz de izin verilen bölgelerde çadırınızı kurarak kamp yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Kaz Dağları’nda Sarıkız Türbesi, Antandros Antik Kenti, Şahindere Kanyonu, Hasan Boğuldu Göleti, Mıhlı Çayı ve Güre Kaplıcaları gibi hem doğal hem tarihi güzellikleri bir arada görebilirsiniz.

Nemrut

Adıyaman’ın dünyaca ünlü kültür mirası Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı’na ait kral mezarlarına, heykellere ve tümülüslere sahip. Dünyanın dört bir yanından büyük ilgiyle karşılaşan Nemrut,1987 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek koruma altına alınmıştır. Kommagene Kralı 1. Antiochos’un tanrılara ve atalarına sunmak için yaptırdığı anıt heykeller, dağın çeşitli bölgelerine yayılmış fakat kutsal kabul edilen doğu bölgesinde daha yoğun olarak heykellere rastlanmaktadır.

Dünyanın en güzel gün doğumu ve batımına sahip Nemrut’ta gün doğumunu izlemek, ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenler listenizde yer almalı.

Kapadokya

Türkiye’nin turizm cenneti ve son yıllarda özellikle Uzak Doğulu turistlerin gözdesi haline gelen Kapadokya, doğa harikası oluşumları peribacaları, her mevsim hayran bırakan manzaralar sunuyor. Kapadokya’da Atv ya da atla safari yapıp peribacaları arasında tura çıkabilirsiniz. Sıcak hava balonuyla Kapadokya’nın bembeyaz manzarasını izlerken güneşle beraber gökyüzüne yükselebilirsiniz.

Kapadokya’da dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden olan Derinkuyu’yu ve açık hava müzelerini ziyaret edebilir, Avanos’ta çanak çömlek yapmayı öğrenerek kendi çömleğinizi yapabilirsiniz.

Konya

Maneviyat yüklü mistik bir tatil için en uygun rotalardan biri olan Konya, medreseleri, türbeleri, tarihi evleri ve müzeleriyle farklı bir deneyim sunuyor. Mevlana’nın doğum günü olduğu kabul gören 30 Eylül’de Konya’yı ziyaret ederseniz Hazreti Mevlana’nın Doğum Yıldönümü Etkinlikleri’ne katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir