Fas’ta ne yenir?

Fas zengin mutfağı ile herkese muhteşem lezzetler sunuyor. Buraya seyahat ettiğinizde tadabileceğiniz muhteşem yemekler bulunuyor. Özel pişirme teknikleriyle yapılan yemekler farklı baharatlarla lezzetlendiriliyor.

Fas meşhur yemeği Tajin

TAJİN

Fas’ın en meşhur yemeklerinden biri Tajin. Kil tabakta uzun süre pişirilen yemek et ve sebzeler malzeme kullanılarak yapılıyor. Farklı baharatlarla da lezzetlendirilen yemeği her yerde bulabilirsiniz.

Fas yöresel lezzeti kuskus

KUSKUS

Fas’ın ulusal yemeği ilan edilen kuskus oldukça meşhurdur. Cuma günleri ve diğer özel günlerde halk mutlaka kuskus pişirir. Tajin gibi et ve sebze malzemeleri kullanılarak yapılır.

ZAALOUK

Mezeye benzeyen bir yiyecek olan zaalouk ekmekle servis edilir. Patlıcan, domates, sarımsak ile yapılır, zeytinyağı ve baharatlarla lezzetlendirilir. Yemeklerin yanında tercih edilen bu lezzeti de deneyi ihmal etmeyin.

Şermula yemeği

ŞERMULA

Şermula Fas’ta balık gibi deniz ürünleri pişirilirken kullanılan bir baharat karışımıdır. Soğan, kişniş, pul biber ve safran gibi malzemeler içerisinde yer alıyor. Fas gezinizde şermula karışımlı balık yemeği de ihmal etmeyin.

Harira yemeği

HARİRA

Harira en güzel Fas yemeklerinden biri. Ramazan ayında çok fazla pişiriliyor. Ana malzemesi mercimek olan yemeği mutlaka denemenizde fayda var.

Bastilla yemeği

BASTİLLA

Tatlı tuzlu bir arada seven kişiler için çok ideal bir yemek. Tavukla yapılan yemek çok eskilerde güvercin etiyle yapılırmış.

MAKKUDA

Patatesle yapılan yemek baharatlarla lezzetlendirilir ve galeta ununa batırılıp kızartılır. Herkesin lezzetine hayran kaldığı yemeği Fas’ta deneyebilirsiniz.

Nane çayı

NANE ÇAYI

Nane çayı Fas’ta çok meşhur. Fas gezisinde de mutlaka tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Yeşil çaya benzeyen nane çayı bol şekerle tüketilir.

BİSARA

Fas’ta kahvaltıda tercih edilen çorba çok zengin besin değerine sahiptir. Zeytinyağ ve kimyon serpilerek servis edilen çorba çok iyi doyurucu bir yemektir.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir