Ziyaretçilerin gözdesi Deniz Gölü buzla kaplandı

Kars’ın Kağızman ilçesinde, Aras Vadisi’nin kuzeyinde yer alan Deniz Gölü, 1125 metrekarelik alana sahip ve 1898 rakımda bulunuyor.

Göl, kuzeyden gelen dereler, dip kaynakları ve yağmur sularıyla besleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Türkiye’nin İç Sularını Balıklandırma Projesi” kapsamında göle bırakılan 30 bin yavru sazan balığıyla da dikkat çekiyor. Yaz aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Deniz Gölü, kışın dondurucu soğuklar nedeniyle buzla kaplanıyor.

Yöre halkı, gölün turizme kazandırılması için çeşitli önerilerde bulunuyor. Çengilli köyü sakinleri, gölde Eskimo usulü balık avcılığı yaparak yerli ve yabancı turistleri ağırlamak istiyor. Dindar Bakan, kış aylarında buz tutan gölde atlı kızakla gezinti yapmanın mümkün olabileceğini ifade ediyor. Turan Demir ise gölün yaz aylarında piknikçiler ve turistler tarafından ziyaret edildiğini, kışın ise buz pateni gibi etkinliklerin düzenlenebileceğini belirtiyor.

Köydeki tarihi kilisenin de ilgi çekici bir nokta olduğunu vurgulayan Hamdullah Polat, Deniz Gölü’nü yaz ve kış aylarında ziyaret etmeye davet ediyor. Köy halkı, gölün doğal güzelliklerini ve potansiyelini koruyarak, turizme katkı sağlamak istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir