100. yılda 100 metrelik bayrakla Örümcek Ormanları’nda yürüdüler

Gümüşhane’de Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Örümcek Ormanları’nda Yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. 300’den fazla gencin 100 metrelik Türk Bayrağını 7,5 kilometre taşıyarak yürüdüğü etkinliğe Vali Alper Tanrısever’de katıldı.

Örümcek Ormanları Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunuyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte ağaçların renk değişimi ve doğanın tüm tonlarının bir arada olduğu büyülü bir ortam sunuyor.

Türkiye’nin en önemli ormanlarından biri olan ve canlı ağaç müzesi olarak adlandırılan Örümcek Ormanları’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ile eşi Sema Tanrısever ve çocukları, Vali Yardımcısı Bahar Kaya, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay ve 300’ü aşkın doğasever katıldı.

Yürüyüş Çıkrıkdüzü Yaylasından başladı ve yürüyüşte Türkiye’nin 81’ilinden Gümüşhane’de eğitim görmeye gelen üniversite öğrencilerinin Cumhuriyetin 100.yılına özel olarak hazırlattığı 100 metrelik Türk Bayrağı yaklaşık 7,5 kilometrelik yürüyüş boyunca taşındı.

Eşsiz sonbahar manzarasında gerçekleştirilen etkinliğin sonunda gençler Kürtün Belediyesi tarafından ikram edilen sıcak çay ve kahvaltılıkla yorgunluklarını attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir