Yoğun ilgi gören 2’nci Uluslararası Food Fast Antalya Gastronomi Festivali sona erdi

Bu yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören 2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdalara destek vermek, Antalya mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla ikinci kez düzenlediği festival, üç gün boyunca sergilerden ürün tanıtımlarına, workshoplardan panellere ve konserlere kadar birçok etkinliği ziyaretçilere sundu. “Antalya’dan Dünya’ya” temasıyla düzenlenen etkinlik, ünlü Michelin yıldızlı şeflerden gastronomi yazarlarına kadar pek çok kişiyi Antalya’da bir araya getirdi. Festival kapsamında düzenlenen paneller ve söyleşiler, gastronomi turizminin gelişmesine yönelik fikir alışverişine imkan tanıdı.

Festivalin final gününde, “MasterChef Türkiye” programının sevilen şefi Mehmet Yalçınkaya da katılımcılarla buluştu. Mehmet Şef, Antalya yemeklerinin restoran menülerinde daha fazla yer alması için yapılması gerekenleri ve tanıtımın önemini vurguladı. Ayrıca, yerel yemeklerin değerinin daha iyi anlaşılması için eğitimler düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Festivalde dikkat çeken bir diğer isim ise “Gelinim Mutfakta” programının sunucusu Nursel Ergin oldu. Kadın kooperatifleri arasında gerçekleşen yarışmayı sunan Ergin, yüksek enerjisi ile etkinliğe renk kattı. Yarışmanın sonucunda birinci olan Anka Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne çeyrek altın ödülü verildi.

2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, Antalya’yı lezzet tutkunlarının uğrak noktası haline getirerek büyük bir başarıya imza attı. Festivalin finalinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehrin turizm potansiyelini ve yerel üreticileri desteklemenin önemine vurgu yaparak etkinliğin katkılarına teşekkür etti. Binlerce katılımcıyı ağırlayan festival, DJ performansları ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın final maçı gösterimi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir