FIRAT NEHRİ ÜZERİNDE KURULAN ATATÜRK BARAJINDA SU TUTULMASIYLA BİRLİKTE FIRAT NEHRİ KIYISINDA OLUŞAN YARIM ADA VE DOĞAL GÜZELLİKLER, HER YIL BİNLERCE KİŞİNİN ZİYARET ETİĞİ BURDUR’DAKİ SALDA GÖLÜNÜ ANDIRDI. (MEVLÜT BAYRAKTAR/ŞANLIURFA-İHA) Fırat nehri üzerinde kurulan Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Fırat nehri kıyısında oluşan yarım ada ve doğal güzellikler, her yıl binlerce kişinin ziyaret etiği Burdur’daki Salda gölünü andırdı.

Salda Gölü değil, Siverek!

Fırat nehri üzerinde kurulan Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Fırat nehri kıyısında oluşan yarım ada ve doğal güzellikler, her yıl binlerce kişinin ziyaret etiği Burdur’daki Salda gölünü andırdı.

Atatürk Barajı

Her gün yeni bir güzelliği keşfedilen Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırları içerisinde geçen Fırat nehri, ilkbaharın gelmesiyle muhteşem manzaralarıyla görenleri kendine hayran bıraktırıyor. Keşfedilmeyi bekleyen Fırat Nehri, dünyaca tanınan birçok turistik yerleri aratmayan manzara ve güzellikleri içinde barındırıyor.

Su tutulmadan önce Siverek-Adıyaman karayolu bağlantısını oluşturan ve eski Nissibi köprüsünün bulunduğu Yukarı Kırca (Tılakin) köyü adeta bir turizm merkezini andırıyor. Muhteşem manzarası, kıyı şeridi ve sahiliyle adeta salda gölünü andıran bölge, ziyaretçilerini bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir