Yıldızlar altında tarihi bir yolculuk: Efes Antik Kenti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Efes Antik Kenti, gece müzeciliği uygulaması kapsamında yenilenen ışıklandırmasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

İlk yerleşimi Cilalı Taş Devri’ne dayanan İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes, Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden taşıdığı izlerle Anadolu’nun eşsiz zenginliğini yansıtıyor. Gece müzeciliği uygulamasının başladığı Efes Antik Kenti’nde yaklaşık 2 bin 300 yıllık kalıntılar gün batımından sonra da ziyaret edilebiliyor.

Işıklandırılan antik kentte, milattan sonra 2. yüzyıla tarihlenen Celsus Kütüphanesi ile Agora Meydanı, Kuretler Caddesi, Domitian Tapınağı, Trajan Çeşmesi, büyük antik tiyatro, stadyum ve antik liman, aydınlatmayla oluşan farklı ambiyansıyla ilgi topluyor.

9 Nisan’da başlayan uygulama kapsamında ziyaretler, mevcut giriş tarifesiyle saat 00.00’a kadar yapılabiliyor

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, geçen yıl antik kenti 2 milyon 163 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Geçen yılın ilk 4 ayında 395 bin ziyaretçimiz vardı, bu yıl aynı dönemde 495 bin ziyaretçimiz var. Yani yüzde 25’lik bir artışla gidiyoruz. Bu yıl ziyaretçi sayısında beklentim 550 bin civarında bir artış, gece müzeciliğinin de buna katkıları olacak. Bu artışla sanıyorum 2 milyon 550-600 bin civarında yıl sonu ziyaretçi sayısına ulaşacağız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir