Yeşille mavinin buluştuğu yer: Erdek

Balıkesir’in en güzel ilçelerinden biri olan Erdek; tertemiz denizi, tarihi yapıları ve huzurlu ambiyansı ile bir tatilden çok daha fazlasını vadediyor.

Sındırgı, Edremit, Güre ve Gönen kaplıcalarıyla öne çıkan Balıkesir; Ayvalık, Akçay ve Erdek sahilleri ile turizmin önde gelen yerleri arasında bulunuyor.

Altın rengi kumsalları ve yemyeşil doğası ziyaretçilerini ağırlayan Erdek’te birbirinden farklı gezi destinasyonları bulunuyor.

Kapıdağ Yarımadası

İlçede geniş bir alan kaplayan Kapıdağ Yarımadası, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dağları ve gölleriyle birçok güzelliği bünyesinde barındıran ada, tekne turu yapmak isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Anıt Ağacı

Anıt ağacı, doğaseverler ve fotoğraf tutkunları tarafından beğeni topluyor.

Cyzicus Antik Kenti

Cyzicus Antik kenti, şehrin tarihi açısından önem arz etmektedir. Tarih ve arkeoloji tutkunları tarafından ilgi toplayan bölge, en eski yerleşim alanlarından biridir.

Narlı Köyü

Kapıdağ Yarımadası’nın sahil hattında yer alan Narlı Köyü’nün bütün sokakları denize açılmaktadır. Rumlardan kalma evleri ve arnavut kaldırımlarıyla ünlenen Narlı köyü tatilcilerin uğrak adresleri arasında yer almaktadır.

Paşalimanı Adası

Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Paşalimanı Adası, doğa ile iç içe yürüyüşler yapmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Her mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunan Erdek’te tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir