Yamaç paraşütçüleri Bitlis’in güzelliklerini tanıtıyor

Bitlis’te bu yıl kurulan Yamaç Paraşütü Kulübü üyeleri, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu bölgelerde gerçekleştirdikleri uçuşlar sırasında çektikleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak kentin tanıtıma katkı sunuyor.

Kentteki farklı meslek gruplarından oluşan kulüp üyeleri, belirledikleri alanlarda uçuşlar gerçekleştirerek şehrin semalarını renklendiriyor

Nemrut Dağı eteğindeki Yumurtatepe köyü mevkisinden havalanarak Süphan ve Nemrut dağları ile Van Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde uçmanın keyfini yaşayan yamaç paraşütçüleri, düzenleyecekleri etkinliklerle bu sporu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

“Pilot sayımızı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz”

Güroymak, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’daki tepelerden de uçuşlar gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ulutaş, şunları kaydetti:

“Bu bağlamda Bitlis Belediye Başkanımız Nesrullah Tanğlay ile görüştük. Haziran ve ağustos aylarında Bitlis’te büyük bir festival gerçekleştirmek istiyoruz. Burası hem hedef hem de mesafe yarışmaları için çok uygun. Pilot sayımız 30 olduğunda burada Türkiye çapında festivaller, yarışmalar yapılacaktır. Yüzlerce sporcuyu Bitlis’te ağırlamak ve ilimizin gastronomisiyle, güzel doğasıyla, Hizan ve Ahlat ilçeleriyle tanıştırmak istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir