Göreme Açık Hava Müzesi’nde ziyaretçi yoğunluğu!

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk 10 müzesi arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, bu yılın ilk dört ayında 275 bin 705 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

6 Aralık 1985’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Göreme Açık Hava Müzesi, kayadan oyma kiliseleri ve duvar resimleriyle turistlerin ilgisini topluyor. Aynı zamanda manastır ve şapellerin yanı sıra bu mekanlarda fresk olarak adlandırılan dini temalı duvar resimleriyle öne çıkıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler arasında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk 10 turizm merkezi arasında gösterilen Göreme Açık Hava Müzesi’ni bu yıl ocak ayında 41 bin 889, şubatta 45 bin 124, martta 61 bin 987 ve nisanda ise 126 bin 705 turist ziyaret etti.

“Turistler öncelikle buraya gelmeli”

Müzeyi gezen Fransız turist Degeneve Laurence, uzun süredir Kapadokya’yı ziyaret etme konusunda istekli olduğunu ve gezdiği alanlardan etkilendiği belirterek, “Burası gerçekten muhteşem bir nokta. Kesinlikle seyahat eden tüm turistler öncelikli olarak buraya gelmeli. Herkese tavsiye ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir