Vizeye gerek yok: Kış tatilinde bu ülkelerde kayak yapın

Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanlarına sahip kış tatili destinasyonları oldukça çeşitli.
Kosova, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve daha birçok ülkedeki kayak merkezlerini bu kış keşfedebilirsiniz.
Vizesiz seyahat fırsatının yanında benzersiz pist ve aktiviteler de sunan bu ülkelere sadece kimlik veya pasaportla seyahat etmek mümkün.


Ülkemizin yakın çevresinde yer alan bu ülkelerin ilki Kuzey Makedonya. Kuzey Makedonya'daki 1650 metre rakımlı Popova Shapka'da 5 teleski ve 2 telesiyej bulunuyor. Burada kar yağmasa bile kayakseverlere suni kar kullanılarak kayak keyfi yaşatılıyor.

Bir diğer ülke Bosna Hersek. Bosna Hersek'teki Bjelasnica Kayak Merkezi, 4 farklı zorluk derecesine sahip pistlere sahip. Saraybosna'ya 20 dakika uzaklıkta olan merkez, 1984 Kış Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yaptı.

Gürcistan'ın Gudauri Kayak Merkezi de, 57 km pist uzunluğuyla dikkat çekiyor. 15 adet kayak teleferiğine sahip olan merkezde sezon Aralık ayından Nisan ayına kadar sürüyor.

Sırbistan'da da çok sayıda kayak merkezi yer alıyor. Kopaonik Kayak Merkezi, 70 km pistiyle kış tatili için ideal. Burada kayak dışında kar mooru ve ATV gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz.

Azerbaycan'ın Şahdağ Kayak Merkezi, Türkler için en yakın yurt dışı kayak merkezlerinden biri. Türklere vizesiz kayak imkanı sunuyor ve özellikle Aralık'tan Nisan'a kadar keyifli bir sezon vadediyor.

Türkiye’ye oldukça yakın ülkelerden Kosova’ da bulunan ve Priştine şehrine 75 km uzaklıktaki Brezovica Kayak Merkezi, Kasım'dan Mayıs'a kadar sezonun keyfini çıkarabileceğiniz bir destinasyon.

Son olarak Karadağ'ın Zabljak kasabasındaki kayak merkezi Durmitor Dağı'nda yer alıyor. En uzun pisti 3500 metre olan kayak merkezinde hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar için pistler bulunuyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir