Vizesiz ülke Belgrad’da yapılacak 6 keyifli madde

Vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden biri olan Belgrad’da keyifli aktivitelere katılarak renkli bir seyahat geçirebilirsiniz. Ülkenin her şehrinde sizi bekleyen eğlenceler var. Aynı zamanda dinlenmek ve doğa içerisinde güzel vakit geçirmek için de katılabileceğiniz aktiviteleri sakın kaçırmayın. Güzel anılar biriktirebileceğiniz Belgrad gezisinde dolu dolu bir tatil sizi bekliyor.

KALEMEGDAN

1-KALEMEGDAN’I GEZİN

Şehrin en önemli parklarından birisi Kalemegdan. İçerisinde de tarihi kale bulunuyor. Yemyeşil bir alan olan park gezmek ve keyifli bir dinlenme için ideal bir rota. Parka ve kaleye girişler ücretsiz. Kentin simgesi olduğu için ilk sırada bu park ve kale yer alıyor.

KNEZ MİHAİLOVA CADDESİ

2-KNEZ MİHAİLOVA CADDESİ’NDE YÜRÜYÜN

Belgrad gezinizde sizi iyi hissettirecek en güzel aktivitelerden biri de araç trafiğine kapalı olan bu caddede yürümek olacak. Burası da Belgrad’ın simgelerinden biri olması sebebiyle ikinci sırada yerini aldı. Restoran ve cafelerle dolu olan caddede yürürken güzel bir kahve yada yöresel içecek içebilirsiniz. Ancak kentin kültürel yapısını en iyi görebileceğiniz bu yerde sakin bir yürüyüş yapmadan dönmeyin.

SKADARLİJA

3-SKADARLİJA’YI KEŞFEDİN

Skadarlija Belgrad’ın eski bir mahallesi. Bu sebeple sokaklarında çok güzel keşfi noktaları bulunuyor. Gündüz vaktinde burayı keşfederken sosyal medya için de çok güzel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Akşam olduğunda ise her yerden çok güzel müzik sesleri yükseldiğinde yemeğiniz daha lezzetli hale gelebilir.

TUNA NEHRİ’NDE TEKNE TURU

4-TUNA NEHRİ’NDE TEKNE TURU

Belgrad gezinizde keyifli bir aktivite olarak tekne turunu da listenize ekleyebilirsiniz. Birbiriyle kesişen iki nehir üzerine kurulu kentte güzel bir tekne turu güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır. 1-2 saat süren tekne turu Tuna Nehri üzerinde sizi bekliyor. Tekne turuyla Belgrad’ın çok güzel gezi yerlerini keşfedebilirsiniz.

ULUSAL TİYATRO

5-ULUSAL TİYATRO’DA BİR GÖSTERİ İZLEYİN

Böyle tarihi yapılar içerisinde yapılan gösteriler her zaman daha farklı bir atmosfer sunuyor. Ulusal Tiyatro da bu yerlerden biri. Çok güzel sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Siz de bu faaliyetleri izleyerek güzel keyifli bir saat geçirebilirsiniz. Tarihi yapılar içerisine gireceğiniz bu zamanı fotoğraf ve videolara mutlaka kayıt edin. Opera, bale gibi gösteriler izleyebilirsiniz. Sanatsal faaliyetleri izlemek sizi çok iyi dinlendirecektir.

6-ZELENİ VENAC PAZARI’NDA GEZİN

Belgrad’ın yöresel sebze ve meyvelerini ve daha birçok şeyleri bulabileceğiniz pazarını mutlaka gezin. Yöresel ürünlerden satın alabileceğiniz gibi hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz. Bir kenti en iyi tanıyabileceğiniz aktivite pazarını gezmek olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir