Büyüleyici ülke Arjantin’de gezilecek yerler

Güney Amerika kıtasında yer alan Arjantin, doğal güzelliğiyle ve mimari yapılarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Arjantin; tarihi hazineleriyle, biyolojik çeşitliliğiyle, büyüleyici tertemiz plajlarıyla, görkemli dağlarıyla ölmeden önce görmeniz gereken ülkeler arasında bulunuyor. Güney Amerika’nın dördüncü büyük ülkesi olan Arjantin, dünyanın ise sekizinci büyük ülkesi olarak biliniyor. Bulunduğu kıtanın zengin verimli toprakları bu ülkeyi önemli kılıyor.

Arjantin ziyaretimi dolu dolu geçirmek istiyorum diyorsanız, bizi dikkate alın ve beraber Arjantin’in hem doğa harikası yerlerini keşfedelim hem de bu şehrin kültürel miraslarını inceleyelim.

IGUAZU ŞELALELERİ

Iguazu Şelaleleri, Güney Amerika’nın en büyük 2’nci nehri olan Rio Parana üzerinde bulunuyor. Gürül gürül akan görkemli 257 şelaleden oluşan Iguazu Şelaleleri, yerkürede yaşanan bir çatlak oluşumundan meydana geldi.

Muhteşem görüntüsüyle enfes bir manzaraya ev sahipliği yapan Iguazu Şelaleleri, etrafını saran yağmur ormanlarıyla ve bitki çeşitliliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Güney Amerika’nın ortasında bulunan Iguazu Şelaleleri, Arjantin-Brezilya- Paraguay ülkelerinden gelen suyun birleşimi. Bu sistem dünyanın en büyük sistemi olarak da kabul ediliyor.

Böylesine doğal oluşumu bünyesinde barındıran Arjantin’i, sırf şelaleleri görmek için gelen birlerce turist bulunuyor. Bu anlamda Iguazu Şelaleleri’nin, Arjantin’in en önemli turizm merkezleri arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Şelaleleri görmek için gelen ziyaretçiler, cezbedici bir manzarayla karşılaşıyor. Yeryüzünde bulunan bir cenneti andıran şelalenin yükseltisi ise 82 metre. Bu yükseltiye sahip Iguazu Şelaleleri ziyaretçilerinin de başını döndürüyor.

Arjantin’e gittiğinizde Iguazu Şelaleleri’ni görmeden dönerseniz pişman olursunuz.

JAPON BAHÇESİ

Arjantin’in Buenos Aires şehrinde yer alan Japon Bahçesi, Japon kültürünün farklı yönlerini insanlara aktarmak için 1989 yılında Arjantin-Japon Kültür Vakfı tarafından inşa ettirilmiş.

Birbirinden farklı birçok Japon bitkisinin yer aldığı Japon Bahçesi’nde,  ziyaretçiler hem keyifli bir gün geçiriyor hem de Japon bitkileri hakkında bilgi ediniyor.

Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Japon Bahçesi’nde; geleneksel Japon yemeklerinin servis edildiği restoranlar, çocuklar için oyun alanları, gölet, resim sergileri ve hediyelik eşya satan küçük dükkanlar da var.  Ayrıca Japon kültürünü insanlara aktarmak için çeşitli kurslar ve dersler düzenleniyor.

Japon Bahçesi’nde süslü kemerli köprüler ve küçük adacıklar oldukça dikkat çekiyor. İçerisinde birçok Japon bitkisinin yer aldığını söylemiştik. Peki bu bitkiler hangileri?

Sakura, gingko, karaçam, bonsai gibi harika ağaç türleri yer alıyor.

BUENOS AİRES ŞEHRİ

Buenos Aires şehri, Arjantin’in en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alıyor. Buenos Aires için Arjantin’in kültür merkezi desek, yanılmış olmayız.

Hareketli yaşamıyla ön plana çıkan Buenos Aires, 24 saat uyumayan bir şehir. Bu yüzden her yıl binlerce turistin rotasını oluşturuyor.

Rio de la Plata Nehri’nin yanında bulunan bu şirin şehir, yılın her mevsiminde güneşli olmasıyla da dikkat çekiyor. İsminden de anlaşılacağı gibi Buenos Aires ‘güzel havalar’ demek. Sizler de bu şehri her mevsim ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi evlerin bulunduğu bu şehirde, mimari yapılar da yer alıyor. Bu gösterişli yapılar da ayrı bir güzelliğe sahip.

Buenos Aires şehrinde Arjantin’e özgü görebileceğiz tango gösterileri ve tiyatro etkinlikleri de düzenleniyor. Ziyaretinizde bu etkinliklere de dahil olabilirsiniz.

RECOLETA MEZARLIĞI

Buenos Aires şehrinde bulunan Recoleta Mezarlığı, bir turistlik mezar. Turistlik mezar olur mu? Demeyin, Recoleta Mezarlığı’nı gördüğünüzde oluyormuş diyeceksiniz.

Tarihinin 200 yıla dayandığı bu mezarlık, şehrin önde gelen şahsiyetlerine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 4 bin 800 gösterişli ve görkemli mezar yer alıyor. Eski devlet başkanları, generallerve Arjantin için önemli kişiler buraya defnedildi. Recoleta Mezarlığı, 1946 yılından bu yana da Ulusal Tarihi Müze statüsünde bulunuyor.

Recoleta Mezarlığı’nı gezmeye giden yerel halk, Arjantin’de ‘Ulusun ruhani lideri’ olarak anılan Eva Peron’un mezarına çiçek bırakıyor ve fotoğraf çektiriyor.

Arjantin ziyaretinizde müze statüsüne girmiş olan Recoleta Mezarlığı’nı da ziyaret edebilirsiniz.

PERİTO MORENO BUZULU

Perito Moreno Buzulu, Arjantin’in güneyindeki Santa Cruz eyaletinde bulunuyor. Yaklaşık olarak 250 kilometrelik bir alanı kapsayan devasa Perito Moreno Buzulu, görenleri şaşırtıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Perito Moreno Buzulu, bir yandan erirken bir yandan ise kendini yeniliyor. Bu özelliğiyle de Perito Moreno Buzulu için dünyada kendisini yenileyebilen ender buzullardan diyebiliriz.  Arjantin’in simgesi haline gelmiş olan Perito Moreno Buzulu’nu da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

TİERRA DEL FUEGO ULUSAL PARKI

Arjantin’in Ushuaia kentinde yer alan Tierra Del Fuego Ulusal Parkı, Patagonya Ormanı ve Altos And Dağları arasında bulunuyor.

Antarktika’nın da bir parçası olan Tierra Del Fuego Adası’nın, Arjantin kısmında kalan bu ulusal park, ülkede kurulan ilk kıyı milli parkı olarak biliniyor. Doğal güzelliğiyle ve atmosferiyle ziyaretçilerine kartpostallık bir görüntü sunuyor.

Tierra Fuego Ulusal Parkı’nın içerisinde, Fagnano ve Roca Gölleri de bulunuyor. Bu göllerin turkuaz rengindeki görüntüsü de ziyaretçilerin gözlerini kamaştırıyor.

Ulusal parkta, ziyaretçilerin doğa yürüyüşü yapabileceği yürüyüş parkurları da var. Ziyaretçiler hem yürüyüşe çıkıyor hem de bu manzara eşliğinde göle açılıyor. Bunun dışında yemyeşil orman bitkisinin içerisinde piknik yapacağınız alanlar da var.

NASIL GİDİLİR?

Arjantin’e nasıl gidebilirim? diye soracak olursanız, Türkiye’den Arjantin’e direk uçuş bulunuyor. Buenos Aires, Mendoza ve Ushuaia şehirlerindeki havalimanlarına bilet alarak gidebilirsiniz. Arjantin uzaklığıyla Türkiye’nin en uzun uçuş mesafeleri arasında yer aldığını da söyleyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir