Vizesiz seyahat edilebilecek Afrika ülkeleri!

Afrika, devasa büyüklükteki ulusal parkları ve büyüleyici doğasıyla seyahat tutkunlarının gözde rotaları arasında yer alıyor. Atmosferiyle cezbeden Afrika kıtasında, vizesiz gezebileceğiniz birçok ülke var.

Fas’tan Botsvana’ya, Zanzibar’dan Mauritius’a, Seyşeller’den Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, Kenya’dan Libya’ya, Sudan’dan Tunus ve Zambiya’ya kadar uzanan Afrika’nın cezbedici ülkelerine seyahat etmenin şimdi tam zamanı.

Güney Afrika

Güney Afrika’ya gidecek olan Türk vatandaşlarının 30 güne kadar olan ziyaretleri için sınır kapısında harçsız kapı vizesi almaları gerekiyor. Güney Afrika’yı keşfetmek isterseniz, gezilecek yerler listenize; Cape Town, Johannesburg, Durban ve Port Elizabeth’i eklemelisiniz. 

Mauritius

Hint Okyanusu üzerinde yer alan Mauritius, büyüleyici ambiyansı ve doğal güzellikleriyle turistlerin gözde rotaları arasında bulunuyor. Keşfedilmemiş koyları, tropik lagünleri ve nostaljik sokaklarıyla büyüleyen Mauritius’ta gezip görülecek birçok yer bulunuyor.

Botsvana

Eşsiz güzellikleri ile öne çıkan Bostvana’da birçok milli park ve vahşi yaşamı koruma alanı yer alıyor. Kamp ve safari yapmak isteyenlere çeşitli olanaklar sunan ülke, macera tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında.

Zanzibar

Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya’ya bağlı Zanzibar; eski şehir bölümü, plajları, otelleri ve mistik havasıyla hayalinizdeki tropik tatili yaşayabileceğiniz en keyifli destinasyonlardan.

Fas

Türk vatandaşlarından vize talep etmeyen Fas, mistik dokulara sahip bir keşif için her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Fas dendiğinde ilk akla gelen yer olan Marakeş, labirenti andıran şehir yapısı ve kendine has renkleriyle gezginlerin rotaları arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir