Van turizminin göz bebeği: Akdamar Adası

Van’da bulunan Akdamar Adası, tarihi Van Kalesi ve zengin müze koleksiyonu, bu yılın ilk dört ayında yaklaşık 55 bin ziyaretçi çekti.

Van, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla biliniyor. Van Kalesi’nin ihtişamı, kiliseleri ve diğer tarihi yapıları kültür ve tarih meraklılarını cezbetmeye devam ediyor.

İlkbaharda açan badem ağaçları, Van Gölü’nün berrak mavisine karışan manzarasıyla Akdamar Adası, tarih öncesi dönemlerden beri var olan Van Müzesi ve Urartu dönemine ait eserleriyle dikkat çekiyor.

Van Müzesi Müdürü Erdal Acar, bölgenin zengin tarihine dikkat çekerek, müzelerinin Türkiye’nin en önemli müzelerinden biri olduğunu anlattı.

Van’ın en çok ziyaret edilen noktalarının Akdamar Adası, Van Kalesi ve müze olduğunu vurgulayan Acar, bu yılın ilk dört ayında 8,500 kişinin müzeyi, 8,000 kişinin Van Kalesi’ni, ve 38,000 kişinin Akdamar Adası’nı ziyaret ettiğini söyledi.

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini ve Adır, Çarpanak ve Kuzu adalarını turizme kazandırmak için çalıştıklarını anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir