Uzak Doğu’nun kalbi Seul’da gezilecek yerler

Asya’nın yükselen yıldızı, eğlence sektörünün dünyadaki yeni lideri Güney Kore, başkenti Seul’daki gezilecek yerleriyle zamanda yolculuğa çıkarıyor. Uzak Doğu ülkelerini keşfetmek her zaman heyecanlandırır fakat Seul farklılıklarıyla heyecanlandırırken Türk kültürü ile benzerlikleriyle de aynı zamanda şaşırtıyor.

Farklı alfabedeki tabelaları, ilginç sokak yemekleriyle karşılaştığınızda şehrin ortasında kendinizi tam bir turist gibi hissederken sıcak kanlı, güler yüzlü insanlar sayesinde evinizin sıcaklığı da hiç eksik olmayacak bu şehirde. Türkiye’yi “kardeş ülke” olarak kabul etmelerinin verdiği özel ilginin de katkıları da var elbette.

Uzak Doğu’da Çin ile Japonya arasında Asya’nın en güzel mega şehirlerinden biri olarak modern yapılarıyla olduğu kadar şehrin ortasında koruduğu tarihi ve kültürüyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda Kore Dalgası (Hallyu) ile dünyanın dört bir yanından herkesin ilgisini çekmeye başlayan şehirde sıradan gezi deneyimlerinden farklı olarak eğlence ve medya sektörünün de katkılarıyla isteyenler için K-pop yıldızlarıyla dolu bir keşif sunuyor.

İşte tarihi saraylardan dışarı adım atıp gökdelenlerin arasında ışınlanacağınız Seul’da gezilecek yerler listesi…

Gyeongbokgung Sarayı

Seul’daki 5 sarayın en büyüğü olan Gyeongbokgung Sarayı, 1395 yılında Joseon Hanedanı tarafından inşa edilmiştir. Dönemin ana sarayı olan Gyeongbokgung’da krallar, kral aileleri, ve hükümet konaklamıştır. İçerisinde Ulusal Saray Müzesi ve Ulusal Halk Müzesi de bulunmaktadır.

Gyeongbokgung Sarayı

Sarayın çevresindeki dükkanlardan Kore geleneksel kıyafeti Hanbok kiralayabilir ve saray içerisinde Uzak Doğu kokan fotoğraflar çekebilirsiniz. Askerlerin nöbet değişim anına denk gelirseniz de muhteşem bir törene şahit olabilirsiniz.

Bukchon Hanok Village

Geleneksel Kore evleri Hanok yapısının korunduğu bir mahalle olan Bukchon Hanok Village, Seul’un gökdelenleri arasında hala tarihi dolu dolu yaşatıyor. Tek katlı, her biri sanat eseri değerindeki çatılara sahip ahşap evler arasında gezerken fotoğraf çekebileceğiniz nahir bir lokasyon.

Bukchon Hanok Village

Aynı zamanda burada bol bol geleneksel Kore yemeği restoranı da bulabilirsiniz. Kore’de bazı restoranlara ayakkabı çıkararak girilebiliyor dolayısıyla gördüğünüzde şaşırmayın ve ayakkabılarınızı çıkarıp dizlerinizin üzerinde oturarak yemeğe devam edin.

Changgyeonggung Sarayı

Seul’un en büyük ikinci sarayı olan Changgyeonggung Palace, üç Kore krallığından kalan miraslara ev sahipliği yapan, Joseon prenslerinin en çok tercih edilen saraydır. Zaman zaman dizi çekimleri için de kullanılan sarayın Gizli Bahçe adlı bölümü ise kesinlikle görülmeye değer.

Bongeunsa Tapınağı

Bir zamanlar Gyeonseongsa Tapınağı olarak bilinen Bongeunsa Tapınağı, Silla Kralı Weongseong tarafından 794 yılında inşa ettirilmiştir. Budist tapınağı olan Bongeunsa’da bir keşişin hayatını deneyimlemek mümkündür. Tapınaktaki etkinliklere katılarak yemekler yiyip fotoğraf çekebilirsiniz.

Kore Ulusal Müzesi

Kore Ulusal Müzesi

Güney Kore’nin ana tarih ve sanat müzesi olan Kore Ulusal Müzesi, 1945 yılında kurulduğundan bugüne arkeoloji, sanat ve tarih alanlarından hem araştırmalar hem sergilere sahne olmaktadır. Asya’nın en büyük müzelerinden biri olan yapı, modern mimarisiyle dikkat çekerken yılda 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

Myeongdong

Seul’da alışverişin em gözde adresi Myeongdong, binaları kaplayan parlak tabelalarıyla Uzak Doğu şehrinde olduğunuzu sonuna kadar hissedebileceğiniz lokasyon. Myeongdong’da giyimden, kozmetiğe, kitaptan ünlü Kpop yıldızlarının albümlerine ve çılgın bilgisayar oyunu salonlarına kadar her şeyi bulabileceğiniz dolu dolu bir gün geçirmeye hazır olun.

Myeongdong

Myeongdong’un bir diğer güzelliği ise sokak yemeklerinin her çeşidini burada bulabilirsiniz. Her adımınızda bambaşka bir kokuyla karşılaşırken hepsini tatmak isteyeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir