Bali

Dünyanın en romantik şehirleri

Eşsiz manzaralara sahip şehirler, tarihi saraylar, çiçeklerle bezenmiş Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, berrak denizlere sahip plajlar unutulmaz bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Sevdiklerinizle romantik, huzur bulacağınız ve manzarasıyla hayran bırakacak rotalara seyahat etmeyi istiyorsanız hem gezip hem de eğlenebileceğiniz romantik rotalar tam size göre.

Sevdiklerinizle dünyanın farklı köşelerinde her bütçeye uygun, keşfedilmeyi bekleyen birbirinden keyifli şehirler sizi bekliyor.

Londra- İngiltere

Dünyanın en önemli ve en eski şehirlerinden Londra, geçmiş ve geleceğin harmanlandığı bir şehir. Hem tarihe tanıklık edeceğiniz hem de modern mimarisiyle çağdaş bir yaşama şahit olacağınız Londra’da Big Ben Saat Kulesi, Tower Bridge, Thames Nehri, Buckingham Sarayı ve Hyde Park gibi pek çok ikonik hale gelmiş yapıyı mutlaka görmelisiniz. Sokaklarını keşfederken adeta tarihte kaybolacağınız şehirde dünyanın en köklü ailelerinden biri olan İngiliz Kraliyet ailesine ait görkemli binaları ziyaret edebilir sonrasında ise Hyde Park’ta doğayla baş başa huzurlu bir atmosferde yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Londra

Farklı etnik kültürlerin bir arada yaşadığı Londra’da Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan Londra Merkez Camii’ni de mutlaka görmelisiniz. Londra’nın ilk camisi olan Doğu Londra Camii’nde maneviyatı yüksek bir gün geçirebilirsiniz.

Marakeş-Fas

Mistik ve rengarenk kültürüyle son yılların en çok rağbet gören ülkesi Fas, birbirinden çeşitli şehirleriyle de farklı seyahat deneyimi sunuyor. Kırmızı taş binalardan gökyüzü gibi görünen masmavi sokaklara ulaştıran Marakeş’te baharat kokuları arasında dolaşırken egzotik meyvelerin tadına bakarken kendinizi adeta bin bir gece masallarında hissedeceksiniz.

Marakeş

Büyüleyici mimarisi ve her detayı ince düşünülmüş el işlemelere sahip yapılarından gözlerinizi alamayacaksınız. “Kırmızı şehir” olarak bilinen Marakeş turunuza El Badi Sarayı’nın zengin dekore edilmiş 360 odasında tarihte uzun bir yolculuğa çıkarak başlayabilirsiniz.

Göz doldurucu mimari turunuza Ali Bin Yusuf Medresesi ve Bahia Sarayı’nın göz alıcı yeşil renkteki mozaikleri, yeşil avluları ve duvar işlemeleriyle devam edebilirsiniz. Fas’ın en büyük camisi Kutubiye Camii’ni de görmeden dönmemelisiniz.

Roma- İtalya

Sokakları tarih kokan aşıklar şehri Roma, Avrupa’da balayı tatili için tercih edilen yerlerin başında geliyor. Rönesans sanatının şehrin her köşesine ilmek ilmek işlendiği İtalya başkentinde ruhunuzu doyururken enfes İtalyan yemekleriyle de ziyafet çekebilirsiniz. Aşıklar Çeşmesi’nde dilek dilemek Roma’ya gitmişken yapılması gereken kalıplaşmış etkinliklerdir. Her ne kadar kulağa klişe gelse de aktivitelerin tadını çıkarmak sizin elinizde.

Roma

Türk halkıyla benzerlikler gösteren sıcak kanlı İtalyanlar sayesinde ülkenizde gibi hissedeceğiniz Roma’da Roma İmparatorluğu’nun önemli hazineleri bizzat ana vatanında görebileceksiniz.

Granada- İspanya

Avrupa’nın en kıymetli İslam hazinelerini barındıran gizemli şehir Granada, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlıyor. Endülüs Emevi Devleti’nin bir zamanlar hakim olduğu bu topraklar, İslam tarihinin en önemli mirası El Hamra Sarayı’na ev sahipliği yapıyor. Granada’yı bu kadar özel ve kıymetli kılan El Hamra Sarayı zarif, ince el işçiliği ve oymacılık sanatının taşlara yansımış en güzel halini barındırıyor.

Granada, El Hamra Sarayı

Yüksek dağlarla çevrili şehir Arapça “Yabancıların Tepesi” anlamına gelen “Gırnata” kelimesinden adını almış. Granada’da İslam’ın izlerini keşfetmek isteyenlerin El Hamra’dan sonraki durağı Kurtuba Ulu Camii’dir.

Bali- Endonezya

Özellikle balayı tatillerinin gözde adresi haline gelen Bali, romantik tatil rotaları listelerinin ilk sıralarında yer alıyor. Türkiye’de kış mevsimi yaşanırken sıcacık kumlarda güneşlenmek isterseniz Bali’nin masmavi plajlarında kendinizi kızgın kumlardan serin sulara bırakabilirsiniz. Bu eşsiz denizlerde adrenalin dolu anlar da yaşamak isterseniz sörf yaparak tatilinizi daha heyecanlı hale getirebilirsiniz.

Bali

Güney Asya’nın yemyeşil ormanları içindeki görkemli tasarımlara sahip tapınaklarını ziyaret edebilirsiniz. Bu mistik atmosfer içerisinde bir de gün batımıyla gezinizi daha romantik hale getirebilirsiniz. El değmemiş bir doğa harikası olan Bali’nin meşhur pirinç tarlalarını ziyaret ederek kültür değerleriyle de kaynaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir