Üsküdar’da “Osmanlı Filistin’ine Üç Boyutlu Yolculuk” sergisi açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Osmanlı Filistin’ine Üç Boyutlu Yolculuk” adlı sergi, Nevmekan Sahil Galeri’de ziyarete açıldı. Sergi, Murat Kargılı Koleksiyonu’ndan seçilen stereoskopik fotoğraflar aracılığıyla Filistin tarihini farklı bir bakış açısıyla sunuyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılışta Kudüs’ün önemine vurgu yaparak, “Kudüs üç fatihi olan bir şehir. Hazreti Ömer, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim’in şehridir. Kudüs aynı zamanda Iğdırlı Onbaşı Hasan’ın şehri.” dedi.

Türkmen, günümüzde Filistin'de yaşanan trajedilere de dikkat çekti ve Murat Kargılı'nın koleksiyonunu önemli bir hatıra olarak sunduklarını belirtti.

Koleksiyoner Murat Kargılı, 1990’ların başında yaptığı gezilerde oluşturduğu koleksiyonunu sanatseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Sergi küratörü Erkan Doğanay ise ziyaretçilere üç boyutlu bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan stereoskopik fotoğrafların sergilendiğini açıkladı.

Açılış etkinliğine, IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Prof. Dr. İskender Pala, Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Cengiz Tomar, İsmail Hakkı Gurbetçi, Ömer Faruk Aksoy, Nacer Khemir, Hikmet Barutçugil ve Yusuf İyilik gibi önemli isimler de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir