Uçmakdere pisti yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor

Marmara Denizi ile Ganos Dağı eteklerindeki ormanların bütünleştiği yerde bulunan Uçmakdere pisti, sonbaharda da yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor.

İstanbul ve yakın kentlerden gelen paraşütçüler, Marmara Denizi’nin mavisi ve sonbaharda Ganos Dağı eteklerindeki ormanlarda oluşan görsel şöleni gökyüzünden izleme şansını yakalıyor.

250 ve 600 metrelik pistlerden yapılan yamaç paraşütü, İstanbul’a 170, Edirne’ye 180, Kırklareli’ne 160 kilometre uzaklıkta olması sebebiyle çevreillerden birçok ziyaretçi ağırlıyor.

“Renk cümbüşü uçuşları daha keyifli hale getiriyor”

Paraşüt eğitmeni Kadir Aksoy, “Marmara’da uçuş yapacak alan az olduğu için bölgedeki pilotların çoğu burayı tercih etmeye başladı. Sonbaharla birlikte yaşanan renk cümbüşü uçuşları daha keyifli hale getiriyor. Uçuş yapanlar hem gökyüzünün hem de manzaranın tadını çıkarıyor. Güneyli rüzgarlar eseceği için uçuşlar devam edecek. Kışın kar yağsa bile uçuşları devam ettireceğiz.” dedi

Uçuşların kışın da sürdüğünün altını çizen Paraşüt pilotu Okay Güzel, “Deniz ve doğa manzarasının olduğu İstanbul’a en yakın uçuş bölgelerinden biriyiz. Uçuşlarımız devam ediyor. Kış yaklaştığı için insanlar uçuşların kapanacağını düşünebilir. Burada kışın da uçuşlarımız devam ediyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir