TutAnkhAmun’un Hazineler sergisi İstanbul Akvaryum’da açıldı

Mısır’da 3 bin 300 sene önce henüz 9 yaşında tahta çıkan ve 18 yaşında hayatını kaybeden çocuk kral TutAnkhAmun’un hazinelerinden oluşan sergi, bugün İstanbul Akvaryum Etkinlik Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. 15 farklı tema ve 400’ün üzerinde birebir replika eserin yer aldığı sergi Antik Mısır dönemine ışık tutuyor.

TutAnkhAmun’un Hazineleri Sergisi’nin açılışı İstanbul Akvaryum Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu, serginin sahibi Horus Ltd. CEO’su ve Küratör Mohamed Atef Abdek Shafi ve Türkiye’nin ilk Mısır Bilimcisi Perihan Sadıkoğlu katıldı.

Toplantının ardından TutAnkhAmun’un yaşadığı döneme ve mezarın bulunduğu zamana ışık tutan kısa bir belgesel filmi izletildi. Daha sonra Perihan Sadıkoğlu ziyaretçilerle birlikte alanı gezerek sergide yer alan eserler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen, 15 farklı tema ve 400’ün üzerinde birebir replika eserin yer aldığı TutAnkhAmun’un Hazineleri Sergisi, İstanbul Akvaryum Etkinlik alanında ziyaretçilerini bekliyor. Antik Mısır dönemine ışık tutan ve TutAnkhAmun’un hayatını gözler önüne seren eserlerin yer aldığı sergi 3 ay boyunca her gün 10.00 ve 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Rekor kırmayı hedefliyoruz

İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu konuşmasında, “İstanbul Akvaryum olarak 12 yıldır yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayarak, deniz altı dünyasının güzelliklerini onlarla buluşturuyoruz. Geçen sene 300 binden fazlası öğrenci olmak kaydıyla 1,5 milyona yakın ziyaretçiyi tesisimizde ağırladık. 2024 yılı için hedeflerimiz oldukça yüksek. Çok ciddi bir rekor kırmayı hedefliyoruz. İstanbul Akvaryum bir şehir akvaryumu olmasının yanında, dünya çapında ses getirmiş içerikleriyle, farklılık yaratmış sergileri getirerek bunlara ev sahipliği yapıyor. Bu vizyonla bugün burada kapılarını açtığımız TutAnkhAmun’un Hazineleri Sergisi de bunlardan biri. Önümüzdeki 3 ay boyunca açık kalacak sergide TutAnkhAmun’un gizemli mezarına dair eserlerin replikalarını birlikte göreceğiz. Toplam 1.500 metrekarelik 15 farklı temadan oluşmuş bu etkinlik alanımızdaki sergide çok çarpıcı detaylar sizleri bekliyor. Herkesin severek antik Mısır çağı ile ilgili bilgi alacağı bununla birlikte de Akvaryum’u gezeceği unutulmaz bir deneyim yaşatmayı planlıyoruz. 2024 yılı itibarıyla da yine dünya çapında ses getirmiş farklı içeriklere sahip, bilgilendirici, eğitici, kültürel ve sanatsal sergileri etkinlik alanımızda sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir