Türkiye’nin il milli parkı Yozgat’ta

1958 yılında ülkemizin ilk milli parkı olarak ilan edilen Yozgat Çamlığı Milli Parkı, bünyesinde barındırdığı 212 bitki çeşidiyle görenleri hayran bırakıyor. 517 hektar büyüklüğündeki milli parkın içerisindeki Kafkas Çamı denilen 400-500 yaşlarındaki karaçam türü sadece Çamlık’ta bulunuyor. Bu açıdan önemli bir değere sahip olan milli park, yılın her mevsimi yerli ve yabancı turist ağırlıyor.

Yozgat’a gelip ziyaret etmeden gitmemeniz gereken yerlerden biri olan parkta, 43 familya ve 144 cins bitki barınıyor. Çamlık’ta karaçamın dışında görebileceğinizi çeşit çeşit bitki türü olduğunu söylemiştik. Odunsu bitki olarak; ardıç, meşe, akkavak, titrekayak gibi ağaç türleri de mevcut.

Milli park içerisinde doğal olarak barınan hayvan türleri de yaşam sürüyor. Bunlar; kızıl şahin, kara kartal, atmaca, arı kuşu, ardıç kuşu, tepeli toygar gibi kuş türleri. Ayrıca yabani hayvanlarında mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar da kurt, domuz, tavşan, tilki, sansar gibi türler.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nın içerisinde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Bu devasa olan milli parkta doğa yürüyüşünün tadına doyamayabilirsiniz. Bu kocaman alanı kapsayan ve tertemiz doğaya sahip yemyeşil alan içerisinde; bisiklet sürebilir, piknik ve kamp yapabilirsiniz.

Milli parkın tam ortasına konumlandırılmış bir de göl bulunuyor. Bu gölün ağaçlarla uyumu ise ziyaretçileri cezbediyor. Göle yansıyan ağaçların görüntüsü ve suyun doğayla bütünleşmiş halini görünce bayılacaksınız.

Ayrıca ziyaretçilerin eğlenmesi içinde birçok tesis de bulunuyor. Milli parkta; Tabiat Eğitim Merkezi, otel, futbol sahası, kır lokantası, kafeterya, seyir terasları, çeşmeler,  spor alanları, dağ bisiklet parkuru ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı içerisinde yer alan Tabiat Eğitim Merkezi her yaştan insanın ziyaret edebileceği bir merkez olarak biliniyor. Merkezin amacı ise, ziyaretçilerin doğayı tanımaları ve doğayla bütünleşmelerini sağlamak. Merkezin içerisindeki 54 kişi kapasiteli sergi salonunda orman ve su ekosistemi tanıtılıyor.

Türkiye’nin il milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nı görmek isterseniz, cüzi miktarda ücret ödeyip giriş sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir