‘Türkiye’nin Hazineleri’ Google Arts & Culture Türkiye platformunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Google Arts & Culture Platformu’nda ‘Türkiye’nin Hazineleri’ dijital koleksiyonunu tanıttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın sağladığı içeriklerle Google Arts & Culture Platformu’nda ‘Türkiye’nin Hazineleri’ dijital koleksiyonunu tanıttı. Türkiye’nin mutfak ve kültürel mirasından 70’den fazla hikayeyi, 10 videodan oluşan belgesel ve 17 adet ‘Street View’ çekimiyle dijital platformda dünya erişimine açacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı vesilesiyle bu topraklarda doğan ve gelişen mutfak ve kültür mirasından seçkileri Google Arts & Culture Türkiye platformunda dijital olarak yayınlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin Hazineleri dijital platformu, başta kültürel öğeler olmak üzere, tarihi eserler, ören yerler, müzeler, sanat ve el sanatları, yemek kültürü gibi somut ve somut olmayan mirasları dijital platform aracılığıyla dünyaya sunuyor.

Türkiye’nin kültür hazineleri ile ülke tanıtımı açısından önemli bir etki oluşturacağı gibi nitelikli turisti ülkeye çekme konusunda oldukça önemli olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk mutfağının tüm dünya ile buluşması için yenilikçi bir sayfa daha açıldığını vurguladı.

Google Arts & Culture Türkiye platformunun, kültürel zenginlik ve derinlik dikkate alındığında çok daha fazla hikayenin ortaya çıkacağı bir platform olacağını ifade eden Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, Türkiye’nin güvenli bir şekilde dijitalleşebilmesi için bu projenin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kültür hazinelerini tek bir platformda görebileceğimiz Google Arts & Culture Türkiye ile eski ve yeninin bir arada olduğu bir tarihi yolculuğa çıkılacak.Türkiye’nin her bir noktasındaki zenginliği dijital dünyaya taşıyacak platform, pek çok farklı alanda ‘Türkiye’nin Hazineleri’ başlığıyla Google Arts & Culture platformu ve ücretsiz mobil uygulaması üzerinden keşfedilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir